sábado, 2 de mayo de 2015

Unes eleccions municipals que es presenten diferents.

En qüestió d'un mes sabrem quines són les alcaldesses i alcaldes de les nostres viles i ciutats. Aquesta és la finalitat dels comicis locals. També podrem començar a veure com se les enginyen els guanyadors/res per a formar governs estables que puguin donar resposta als anhels locals de cada vila i ciutat.
Unes eleccions locals que es presenten diferents a quasi totes les viscudes amb anterioritat, on qui més qui menys s'atrevia a fer un pronòstic amb alta probabilitat d'encert.
Aquesta vegada, jo no seré d'aquells que s'aventuraven amb molt d'encert a fer pronòstic.
El que si m'agradaria, un mes abans de tenir les dades i saber quins escenaris es dibuixen arreu de Catalunya, és escriure les reflexions del que pot motivar a uns i a d'altres ciutadans i ciutadanes a decidir el seu vot.
Clarament, aquesta vegada, l'oferta de formacions polítiques i de grups polítics d'independents que concorren als comicis s'amplia i això marca una tendència a l'atomització en el sí dels consells plenaris, es dibuixen poques majories fortes les quals siguin capaces de governar en solitari o amb pocs socis de govern.
Realment els escenaris seran complexos de gestionar pels representants polítics ja que no hem d'oblidar que més prioritari que el 27-S, en els ajuntaments, el que és prioritari és governar bé a nivell del dia a dia local.
Aquest governar bé en el dia a dia local implica proximitat, empatia, sensatesa, ètica exemplar, rigor, sostenibilitat, eficiència i eficàcia en totes les àrees de govern i arribar a acomplir les expectatives de la major part de la ciutadania local.
Els ciutadans i ciutadanes quan van a votar esperen dipositar el vot en uns representats, de les diferents llistes, que amb la seva capacitat de decidir que els deleguen els ciutadans i ciutadanes en els assumptes públics, facin d'aquella localitat un escenari millor on poder tenir oportunitats de creixement personal, familiar, social, econòmic, cultural, i tot això, en un entorn segur, tranquil, respectuós amb els diferents valors, cultures i drets, mediambientalment sostenible, on poder moure's millor, urbanísticament ordenat i net, amb salut i oportunitats de formar-se per a excel·lir. Res més ni res menys.
D'això els diversos programes electorals entren a detall i tenint en compte sempre les diverses realitats locals que hi ha a Catalunya.
Jo penso que en les eleccions locals és on tot això es posa en valor alhora d'anar a votar a un futur alcalde o alcaldessa, almenys és el que vull creure que la majoria dels que anem a votar, fem.
El 24-M és a tocar, a menys d'un més i res té a veure amb els objectius del 27-S, que ningú s'equivoqui, tot i que puguin intentar algunes formacions lligar una cosa amb l'altra.
El 24-M anem a votar per fer confiança al o a la que serà els propers 4 anys alcalde o alcaldessa de la nostra vila o ciutat, i això, salvant molt les distàncies, és com anar a votar per escollir al president/a de la comunitat on residim, decisió en la que res influeix el que passa, pugui estar passant o passarà a altres nivells de contingència política.
Cada localitat és coneix a sí mateixa, i el que resideix en ella i la viu, ja percep quines variables es poden donar, que no resultats, a això cal afegir la possible mobilització del descontent que hi hagi a nivell local i a aquells temorosos de que el 27-S pugui esdevenir l'inici d'un canvi en les relacions Catalunya-Espanya segons les hem conegut des del 1978.
Per sobre de tot, visca la democràcia!
Visca Catalunya Lliure !!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario