miércoles, 13 de mayo de 2015

RESPECTE i VALORS, TAMBE EN ELECCIONS,TAMBÉ A ARENYS DE MAR.

RESPECTE i VALORS, TAMBE EN ELECCIONS :

Per circumstancies que no venen al cas estic passant algun temps a la bonica i activa vila d’Arenys de Mar, on aquests die...s com en totes les ciutats i viles d’arreu del territori català i de la resta d’Espanya es veuen les anades i vingudes dels candidats de les diferents opcions polítiques, parlant entusiasmats dels seus respectius programes, uns poden semblar millors que altres, uns més bons i altres potser no tant, però cadascú amb la il•lusió i el pensament de ser la millor proposta per arreglar o millorar tot allò que per els ciutadans, i en aquest cas per els Arenyencs, no acaba de funcionar.
El passat 30 d’abril vaig poder assistir a la Sala Polivalent del Centre Cultural Calisay, a l’acte de presentació, d’una nova candidatura, JXA Junts per Arenys.
La llista formada per gent completament independent, lliura de peatges i deutes, l’encapçala l’actual alcalde, el Sr. Estanis Fors, i l’acompanyen, a més d’altres persones amb el mateix tarannà, tots els regidors que junt amb ell havien iniciat fa quatre anys, sota les sigles de CiU, un excel•lent projecte per Arenys.
Perquè ara no poden continuar la feina ben feta sota aquelles sigles?
Moltíssima gent d’Arenys n’és ben conscient de que algú li ha fet el llit, per això, per no tenir que pagar peatges, percentatges o com li voleu dir, i no deure favors a ningú és per el que el Sr. Fors i el seu equip, sabedors de la força que dona la feina ben feta per les persones i no per les sigles, volen continuar millorant i treballant per tota la gent d’Arenys.
S’han fet moltes coses importants per la vila, com per exemple eixugar el deute i obtenir un important superàvit, sense reduir, ans el contrari, serveis i prestacions, principalment les de tipus social.
JXA Junts per Arenys va prometre compraria un litre de llet per cadascun dels assistents al seu acte de presentació i que els donaria a famílies necessitades. Se’n varen comprar 500.
Continuant amb el meu interès per l’esdevenir de les presentacions de programes i candidatures, el passat dijous 7 de maig vaig poder assistir a la presentació de la candidatura per Convergència i Unió, acte que va tenir lloc en el Teatre Principal.
CiU és el partit en el que en quasi be totes les eleccions locals, autonòmiques o generals, visqués on visqués, he dipositat la meva confiança, però darrerament havent comprovat el que son capaços de fer alguns darrera les sigles, prefereixo fiar-me’n més de les persones.
El seu candidat, més conegut per alguns sectors d’Arenys de Mar com Pitu Nogueras, va presentar-se a l’escenari amb un seguit de fulls escrits. El “paper” principal del discurs se’l va emportar el moment per el que travessa Catalunya i dins de l’extensa i de vegades entrebancada lectura ben poc o quasi be res sobre Arenys de Mar. Això si, va fer esment a que la feina ben feta durant aquests darrers quatre anys l’havia fet CiU. Res en podia dir de qui en realitat estava al darrera d’aquell treball ben fet.
Però abans “l’ speaker”, no se’n va poder estar de dir - si m’ho permeteu, una petita malesa sobre l’acte de Calisay – i va afegir que a l’acte del Teatre Principal érem uns cinc-cents. És va confondre amb els assistents a l’acte del dijous anterior? Ràpidament va ser correspost amb un cert rebombori ja que molts dels presents n’eren ben conscients de que en realitat entre candidat, Sr. Diputat, part de la llista, alguns fotògrafs, algun periodista, i simpatitzants seríem unes vuitanta persones, l’endemà a Radio Arenys, una mica més benèvols varen dir una norantena.
També em vaig quedar bocabadat quan la darrera persona que va pujar a l’escenari com a component de la llista, presentada com Silvia Talleda, després una breu locució, possiblement fruit del nerviosisme i la il•lusió perquè el nou candidat de CiU sigui el proper batlle, anticipant-se més de vint-i-quatre hores al tret de sortida del començament de campanya, és va atrevir a demanar el vot.
Des del meu desconeixement em pregunto, quina presa te el Sr. Nogueras, amb el suport del Sr. Diputat, sovint agafats del braç, per entrar a governar l’ajuntament d’Arenys?
Serà que hi ha pressa per gestionar el superàvit que en aquest moments te l’ajuntament?
Al migdia del divendres tots els candidats a l’alcaldia varen tenir el seu moment a Radio Arenys, i encara que tots prometien apropar-se més al poble i fer més tasques de tipus social, em va sorprendre el candidat de CiU en afegir que res podia prometre ja que no sabien amb el que és trobarien quan governessin. Com quedem, el dia abans presumeix de la feina ben feta a l’ajuntament per CiU durant aquest darrers quatre anys i l’endemà no sap el que hi ha?
D’altre banda alguns inconscients, s’han endut o han malmès pancartes i cartells d’algunes formacions, entre elles de JXA Junts per Arenys. No entenen que dia a dia la gent som més conscients i ja no se’ns pot enganyar. Per moltes pancartes que s’emportin o cartells que destrueixin, només fan que donar més força a tots aquells que respectem, juguem net i tenim com a principal valor la honestedat.

 Molt agraït a l'amic Isidre Cruet Castelló



No hay comentarios:

Publicar un comentario