sábado, 2 de mayo de 2015

Les enquestes cuinades. Amb estadístiques es pot arribar a demostrar tot, diuen.

El desembre del 2014 la mateixa enquesta indicava que un 47,4% dels catalans votaria a favor de la independència i que un 42,9% ho faria en contra. A més, el mateix sondeig mostra que ara només una minoria dels catalans (el 24,4%) acceptaria que el procés per arribar a la independència pogués engegar-se amb l'exclusiu suport de la meitat més un dels diputats del Parlament (68 sobre 135) i encara que no comptessin amb una majoria absoluta de vots en les eleccions.
Les enquestes cuinades per LV serviran perquè les cavernes mediàtiques d'aquí i d'allà es puguin posar les botes aquest cap de setmana. I a més, el dilluns veureu el tonto útil sobiranista de torn de can Cuní, rebent hòsties fins el carnet d'identitat sense gairebé poder obrir la boca, perquè els insofribles monòlegs d'en Cuní i la seva gossada ho impediran.. Feu un petit esforç i comproveu a través de la xarxa els budells de les enquestes que històricament ha cuinat LV. Veureu com per desprestigiar el sobiranisme, sempre utilitzen preguntes equívoques, confuses i amb trampa, que ben cuinades donen com resultat que la suma de peres + pomes = donin com resultat plàtans.. Més grollera ha estat l'enquesta que publiqueu, suposant que fos cert que el nombre de votants pel sí a la independència fos el que indica l'enquesta, no em crec ni borratxo de vi que d'aquestos, només el 24,4 % acceptaria com suficient el 50 + 1..Que no xatos, ni borratxo de vi.
Amb estadístiques es pot arribar a demostrar tot, diuen. És cert. Al meu poble el govern local ha aconseguit en deu anys reduir el deute acumulat que tenia l'ajuntament. De tres milions d'euros hem passat a un. Ara bé, l'oposició diu que la tendència des darrers anys ha estat reduir menys que els anys anteriors, per tant, fent una projecció al 2025, la tendència pot ser altre cop deficitària. Ergo: el govern actual ens aboca a una situació d'endeutament insostenible. Tothom cuina les dades segons la seva conveniència. I el més lamentable és que hi ha gent que les compra igual com 'crecepelos' sense cap garantia sanitària.
Doncs que ens deixin votar i ho confirmarem. I si guanya el NO, doncs cap problema... nosaltres ho som de ben democràtics. Hem aguantat durant trenta anys l'status quo amb Espanya per ser minoria, i el que ens diu l'enquesta es que com a mínim, estem frec a frec amb els que volen seguir sent espanyol (inimaginable fa deu anys enrera). I per altra banda, com medim els vots?... si no ha d'existir mai aquest famós referèndum, les xifres poden canviar molt en quant a relació d'escons.
Aquests resultats d'enquestes publicades a diaris sempre de caire unionista no deixen de sorprendre´m. A dia d'avui, el Parlament de Catalunya te un 80% de diputats que han votat a favor del dret a decidir. Els partits polítics que han votat en contra tenen una intenció de vot a la baixa. Els que ha jugat a la indefinició s´ha vist obligats a definir-se, i en fer-ho han vist com les seves expectatives de vot també baixaven. Aleshores, què ens hem de creure? Les expectatives de vot publicades pels mateixos mitjans? O l'enquesta que diu que l'independentisme va a la baixa? "donde  está la bolita???"

No hay comentarios:

Publicar un comentario