sábado, 14 de noviembre de 2015

"Matar persones per un ideal no és defensar un ideal, és matar persones" Gandhi


CRIMS CONTRA LA HUMANITAT Molt probablement els atacs i morts de Paris son obra de l' Estat Islàmic: agressions sobre la població civil; objectius odiats: futbol; cerveseries; premsa lliure i irònica; discoteques on la gent es diverteix en lloc de repetir les sures del Corà. A Europa, hem acollit milions del seus germans en religió (turcs; argelians; marroquins) que fugien de les estretors de tota mensa dels seus paisos. Es així com ho agraeixen: els trens de Atocha; les bombes de Paris. Ara mateix l' arribada en massa de siris, iraquians, afganesos. Merkel, Hollande, no estareu fomentant i acceptant amb tant de descontrol més futura violència sobre la ciutadania ?. No caldria més eficiència i control ?. A Suecia només un 26% de la gent son partidaris avui de l'arribada de tants immigrants (LeMonde 131115)

Quan els problemes i les desgracies "quotidianes" del "sud" arriben al "nord", ens adonem de la magnitud i la crueltat que omple el món que ens envolta. Que tragèdies com la d'ahir, si poden tenir algun nom, ens facin prendre consciència de que tenim un problema global, que en molts casos ha estat fruit de l'opressió que fem uns contra els altres, i on la única solució possible passa perquè el nord siguem més sud, i que el sud sigui més nord, ens diguem Paris, Bagdat, Kobane o Ramala.
"Aquest és un atac no només contra París i la gent de França, sinó contra tota la humanitat i els valors universals que tots nosaltres compartim",
Quan ataquen París ens ataquen a nosaltres. Víctimes innocents d'un fanatisme culpable que no podem disculpar ni per error. Màxima fermesa.
Missatge als que acusaran dels atemptats de París als musulmans i als refugiats: no us adoneu que són ells les primeres víctimes del terror?
Potser hauríem de recordar que els milers de refugiats sirians que demanen asil a Europa ho fan per protegir-se de massacres com la de París
 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario