viernes, 20 de noviembre de 2015

Han passat 40 anys i la cultura del franquisme roman pràcticament intacta.

40 anys fa, d'aquell matí -devia fer més fred que avui- en que ens vàrem despertar amb la notícia a la ràdio. El que recordo clarament era que a la ràdio deien que "amb la mort de Franco, s'acabava la guerra civil".
I han passat 40 anys i la cultura del franquisme roman pràcticament intacta. Devoció per la cultura de la corrupció econòmica "Fes el que dic, però no el que faig" D'aquesta corrupció n'hem patit molta, especialment a Catalunya, amb un personatge qui ens ha manat ...seguit aquesta premisa: Jo us explico el que "vosaltres" heu de fer i pensar, però jo continuo operant amb els esquemes franquistes d'acaparament i enriquiment personal.
La feinada que tenim al davant, per deslliurar-nos raonablement de la cultura franquista és enorme:
Reindustrialitzar Catalunya, tot treient-la de les vies fàcils del totxo
Refer el panorama bancari-financer de Catalunya, recuperant un esperit que varen tenir, en els anys inicials, les nostres caixes d'estalvi. Ara miserablement desaparegudes.
Re-dignificar la política catalana
Acabar amb el capitalisme caníbal que ha permès "amb connivència i profit de molts catalans, que això no podem dir que és culpa sols dels de fora" que al mig de la crisi, la factura de l'electricitat hagi augmentat en unes proporcions criminals, tot actuant com una mena d'impost addicional, aplicat essencialment a les classes més baixes.
Podrem aconseguir la independència de Catalunya, però molt ens temem que un sotafons de cultura franquista encara no ens l'àgim pogut treure de sobre del tot.
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario