sábado, 28 de noviembre de 2015

La 1ª revolució és fer la independència. Perquè conformar-nos amb la independència només.

La 1ª revolució és fer la independència. Si volen fer l'altra revolució, que s'esperin a treure com a mínim 62 diputats al parlament . Mestrestant , que deixin de comportar-se com a dictadors feixistes-leninistes. Perquè tant d'esquerranisme porta a l'altre extrem.
No entenc aquesta obsessió malaltissa cap al president Mas. Sense ell i el seu electorat (sempre el més votat, no ho oblidem!) no es pot aconseguir la independència. Pura matemàtica! Les retallades venen de l'ofec econòmic d'Espanya. Per què ho amagueu?
Aquests personatges saben de veritat que volen? ensorrar una mica més el país? No varen ser bons per presentar-se a unes eleccions i volen ser ells els que decideixin qui ens ha de governar. Quina pena, la monja, primer contra les vacunes i les farmacèutiques , ara contra en Mas. La propera contra el Papa.

La qüestió que els debats polítics d'aquests dies es planteja és al capdavall ben simple. És raonable que aquesta expectativa d'una autèntica ruptura amb un model polític, econòmic i social del que havíem patit els estralls l'encapçalin els mateixos que s'han passat tota la vida aplicant-lo? Podem confiar en que es treguin de la situació en que estem -desballestament dels serveis públics, sotmetiment a les oligarquies financeres, corrupció...-els mateixos que o l'han provocada o l'han implementada amb entusiasme? Poden rescatar-nos els mateixos que ens han fet naufragar? Poden curar-nos les ferides els mateixos que ens l'han infligit? És possible, però jo no em refiaria en absolut.

Pensem 'ho. Perquè conformar-nos amb la independència si, de pas, podem fer del nostre país un altre cop —perquè ja ho ha estat— laboratori en el que experimentar noves formes de viure i conviure? Ja que hi som, perquè no intentar demostrar que la realitat no és un condemna, sinó una constant invitació al canvi? Perquè, ja que ens prenem la molèstia d'alterar estructures polítiques, no tocar algunes de socials que produeixen i s'alimenten de la desigualtat? Perquè, si ens hem de deslliurar d'Espanya, no aprofitem la avinentesa i ens deslliurem si no de tota, d'una part important de precarietat laboral, de marginació social, de polítiques de privatització, de asimetries de gènere, de frau fiscal, de corrupteles. Posats...

El problema és que sembla que no es vol entendre que per a una part significativa —i pel que sembla, estratègica— de l'electorat aquest procés en marxa no pot ser un mer canvi de collar dels mateixos gossos. És com si aquestes desenes de milers de vots fossin com una mena de soroll, un imprevist que desmenteix una imatge de país feta de seny i moderació social, un exabrupte que no s'amollava al somni d'una Catalunya tota ella feta d'una classe mitja universal, feliç i confiada, de la que el votant de Convergència seria prototip.

I vet aquí que s'han trobat amb els aixafaguitarres de sempre, descarats, mal educats, grollers i malcarats. Alguns no entenen —els deixa perplexes— com a aquestes alçades del segle XXI aquesta mena de gent no s'ha extingit del tot, tal i com preveien els seus pronòstics. Doncs no. Encara hi són; no han marxat, continuem on sempre, pensant i fent les coses de sempre, convençuts que les coses poden canviar i empenyent perquè així sigui. Són l'esquerra que creu en la revolució. El seu autèntic enemic no és Espanya: és el capitalisme, ja sabeu, aquesta colossal màquina de produir tristesa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario