miércoles, 31 de diciembre de 2014

Bona Any i molt seny ens hi juguem molt.

Bon dia a tothom,
Els que acostumeu navegar per les xarxes socials, haureu vist que, des de fa uns dies, militants i simpatitzants d’ERC van iniciar una campanya per intentar captar adeptes a la proposta de la llista paraigües.
Ahir vam fer una prova amb 12 militants d’ERC ( a mi em va tocar un, però no diré el nom ja que intervé en el meu mur de vegades i, si vol, ja ho dirà ell ), que havien penjat en els seus murs missatges parlant de la llista paraigües i els beneficis de la mateixa ( normalment utilitzant Hondt per a justificar-se).
El primer que es feia era demanar una explicació coherent de perquè deien que Hondt ajudava a la llista paraigües quan la realitat deia el contrari ( eleccions del 2006, tripartit, 3 llistes, 52% vots = 70 escons ; eleccions 2010, CiU, 1 llista, 38% vots = 64 escons i en cas d’haver obtingut el 50% dels vots en treia 92 d’escons).
La primera reacció era adjuntar enllaços de blogs de gent d’ERC i, automàticament, entraven a la conversa més militants/simpatitzants d’ERC ( en total en van sortir 52, en el meu cas 3 a més del propietari del mur). En molts casos es negava ( tot i saber-ho) que els redactors dels blogs eren d’ERC ( En el meu cas, fins i tot, van passar un enllaç d’en Josep Maria Reniu, com a membre del CATN defensant les llistes separades però, sense indicar que és membre assessor d’ERC).
Evidentment no tenien més argumentació ( perquè no existeix) per a defensar que les llistes separades podien obtenir més escons que la llista única.
El segon que es feia era indicar que, precisament a Espanya estaven molt tranquils amb les llistes separades i molt intranquils quan anàvem junts i que, també hi havia articles d’espanyolistes ( un d’ells de La Vanguardia) on es manipulaven les dades per a obtenir un millor resultat en llistes separades.. El plantejament és feia per a buscar una reflexió dels interlocutors.
La resposta de 49 dels 52 va ser que s’atacava a ERC per part dels convergents i automàticament relacionaven temes de corrupció presumptament relacionats amb CiU, a més de les retallades ( he de recordar que gràcies a ERC es van aprovar els dos darrers pressupostos i s’hauria d’haver aprovat aquest, sabent que el problema és de manca de recursos i no de gestió), i referències varies a Duran i Lleida, Pujol, etc .. En Resum crítica destructiva en la mateixa línea que els sectors espanyolistes...( En el meu cas van ser les 4 persones).... I 26 queien en la desqualificació personal ( en el meu cas el propietari del mur).
En algun cas, fins i tot, es va parlar de que hi hauria gent que no votaria una llista de país, sense sigles i amb totes les ideologies, només perquè era una proposta del President Mas ( Evidentment, aquesta gent haurà de valorar si realment volen el millor pel país i si els seus criteris son realment primer país i després partit)
Si ja teníem molt clar que la llei d’Hondt ( torno a recordar que no té excepcions), sempre afavoreix a la llista única. Ahir vam comprovar que les llistes separades només portaran desunió i una guerra total i absoluta pels vots ( això impedeix la captació d’indecisos).... A més de que una guerra a la campanya, normalment porta problemes posteriors a l’hora de fer Govern si realment el bloc sobiranista guanyés ( si perd s’ha acabat el procés per sempre)..... Imagineu quin ridícul?
Jo us vull desitjar a tots un bon final d’any però molt de seny per aquest 2015 on ens hi juguem molt com a país, ja que això és per a reflexionar molt.
Bon any i seny pel 2015 a tots.

No hay comentarios:

Publicar un comentario