sábado, 13 de diciembre de 2014

Fem com a Polònia , on la llista única, Solidarnosc va donar un exemple a nivell mundial d’unitat....


Vist que endeguem una setmana molt important ( més del que sembla), voldria fer només recordatori de coses que estan passant i que penso que s’han de denunciar.
Primer parlaré de la proposta paraigües:
Crec que ja ningú té cap dubte que és la pitjor opció seguint la llei d’Hondt ( es perden escons), tot i els blogs que van aparèixer dient el contrari falsejant, fins i tot dades... També La Vanguardia es feia trampes al solitari dient que la llista única no sumava ( als espanyolistes no els interessa en absolut), i restaven a la llista única 150.000 vots de gent de CiU que no era independentista ( com si aquests 150.000 anessin a votar a CiU en una llista paraigües )... En definitiva trampes al solitari d’uns i altres, uns perquè a Espanya no interessa una llista única perquè garanteix la victòria del sobiranisme i d’altres.... M’estimo més no dir-ho..
És evident que, en una llista paraigües on el posterior govern s’ha de formar en funció del resultat, totes les llistes sobiranistes tindran una important guerra pels vots entre els uns i els altres. El que ho negui o no té ni idea de política o no l’interessa, per algun motiu que m’estimo més no dir.... Ja pot dir el Sr. Junqueras que, per exemple, ell no va atacar a CiU a les europees... No, personalment, no..
Però tota la militància s’omplia la boca de dir: Vota a ERC i no a CiU perquè a CiU no son independentistes, en Mas no ens portarà a la independència, etc, etc, etc... Suposo que ho recordeu... I no parlo de guerra bruta. Parlo del que es habitual quan hi ha unes eleccions i es va per separat.
És evident que si hi ha una persona indecisa sobre el procés d’independència, s’hi sumi si realment hi ha unitat entre totes les ideologies i no baralles que és el que vaticina una llista paraigües. O algú es pensa que una persona indecisa de les anomenades esquerres ( jo no crec ni en esquerres ni en dretes) triarà a ERC només perquè son d’esquerres?... Evidentment no.. Però sí té més números de votar a una llista de país on estiguin totes les sensibilitats representades i li puguin fer veure que la manera de canviar el país es votar sí a la independència...
Tots els casos al mon en processos com aquest han tingut un mateix sistema: Llista única. De fet, un de vosaltres em deia que fes un article aportant els casos de llista única al mon i em donava l’exemple de Polònia ( Un país que, per cert, conec molt i molt bé), on la llista única, promocionada pel poble mitjançant Solidarnosc a donar un exemple a nivell mundial d’unitat....
Un bon amic escocès em deia fa dues setmanes que si els catalans estem bojos: “ Teniu més recolzament del poble del que nosaltres teníem, teniu tots els arguments del mon per a no seguir a España, cosa que nosaltres no teníem ( hem de recordar que Escòcia, al revés que Catalunya, rep diners de UK ) i algú proposa que aneu en llistes separades? Esteu bojos si realment voleu la independència”... Més clar aigua.
I ara vaig als pressupostos...
ERC n’ha dit de tots colors. Durant el mes d’Octubre recolzava els pressupostos si el President avançava les eleccions ( fixeu-vos que dic eleccions i no plebiscitàries perquè és tal i com es va dir reiterades vegades).
Degut a que gran part del poble va identificar com un gest d’estratègia partidista el tirar-se enrere amb el 9N ( tot i que després s’hi van reincorporar al veure com anaven les enquestes), es canvia d’estratègia i es busca un altre plantejament.
Ara es parla de prorrogar els pressupostos. Encara recordo els dos primers cops que ho van dir i com van reaccionar quan se’ls va preguntar si es que no volien la paga extra pels funcionaris o si no volien incrementar les partides socials... Sortida per la tangent sense saber que respondre.
Però ràpidament, decideixen el què dir. Si es prorroguen els pressupostos
igualment es pot fer tot això de la paga extra i d’incrementar les partides socials.... Però es clar, també els està sortint malament, perquè, fins el dia d’avui, no hi ha hagut cap administració que tenint quelcom com a objectiu, no ho pressuposti i després faci un increment de crèdit.... Cap.. Així que, perquè no ficar-ho al pressupost?.
La resposta de la Marta Rovira em va semblar d’allò més divertida. Hi ha 2.500 milions que ballen perquè depenen de pactes amb l’estat o venta d’actius i si aprovem els pressupostos, després tindrem un problema per dur-los a terme.....
Sra Rovira, em sembla que insulta als catalans quan omet el que va passar fa un any.. Vostè recorda quants diners ballaven a finals de 2013 per arrodonir el pressupost de 2014? 3.205 milions d’euros... Llavors no eren problema i ara sí ho son 700 milions menys.... Per cert, oi que el Conseller Mas Culell va aconseguir quadrar el pressupost del 2014 ? Perquè no ho hauria de fer amb 2.500? .... És evident que les justificacions fan aigües per tot arreu
Això sí, seguim demanant eleccions amb llistes separades el més aviat possible...
Com deia el meu amic escocès que no entenia res del que està fent ERC: “ Ho teniu a tocar i ho esteu fent malbé vosaltres mateixos, així mai sereu independents

No hay comentarios:

Publicar un comentario