martes, 30 de diciembre de 2014

Reunió imaginària del President Mas i en Oriol Junqueras

Bon dia a tothom,
Ahir em vaig imaginar una reunió entre el President Mas i en Junqueras sobre els diferents plantejaments de com seguir el Procés. Coneixent bastant als dos crec que no pot ser molt diferent a aquesta conversa...
President: És evident que el punt en que coincidim és en el full de ruta del CATN, la única diferència que ens separa és la llista única o llista separada. Perquè creus que la llista separada ens ajudarà més?
Junqueras: Perquè tindríem 3 blocs que representarien les diversitats ideològiques dels catalans.
President : Això es pot tenir a la llista conjunta si posem el mateix percentatge de participació.
Junqueras: Però així tindríem 450 persones a les llistes.
President: Les podríem tenir igual fent campanya amb la llista única.
Junqueras: Però segons les enquestes trauríem més escons si anem per separat.
President: Oriol, saps perfectament que anant junts traíem més escons. Recorda que al 2006, en tres llistes, el tripartit va tenir el 52% dels vots i 70 escons; CiU al 2010, en una llista, vam treure el 38% dels vots i van ser 64 escons ( amb el 50% en fèiem 92 d’escons). Tenim més riscos si anem per separat.
Junqueras: Però hi haurà gent que no votarà a CiU o a ERC.
President: Es que a la llista única no hi haurà CiU o ERC, hi haurà país, persones, no partits.
Junqueras: Però amb llistes separades podem frenar l’efecte podemos.
President: Qui vota Podemos és perquè està desenganyat amb els partits convencionals. Precisament la llista única no representa a cap partit, representa al sentiment d’un poble i dins a tota la seva diversitat ideològica. Si la CUP va per separat, els seus vots son tant pocs que no afectaria al resultat en escons però podriem tenir dos fonts per a captar vot de Podemos ( encara que penso que la llista única els atrauria més). Pensa que, a més, en guanyar les eleccions ja tindríem el legítim govern constituït, no caldria negocia.
Junqueras: Veus un risc haver de negociar després de les eleccions? Tens el meu compromís.
President: És un risc més. Per molt que hi hagi un compromís, sabem que la nostra militància i simpatitzants iniciaran una guerra de robar-se vots els uns als altres, això generarà friccions i problemes per a pactar posteriorment .
Junqueras: ....
President: Només has de veure una cosa. Apostes per una opció que deixa molt tranquils als espanyols, però quan parlem d’anar junts tremolen... Si passa això és per alguna cosa.
Per ara no veig motiu raonat per anar per separat i veig molt de risc. Si perdem s’haurà acabat el procés per 20 anys i el nostre deure és fer les coses de manera que tinguem el menys risc possible. Si perdem, i anant per separat ens pot passar, haurem transformat les plebiscitàries en unes eleccions al govern de la Generalitat i el país no pot esperar. Si no garantim el guanyar més val esperar al 2016. Amb la llista única no hi perdem res, només guanyem.
Què penseu que hauria de contestar en Junqueras?
A) Accepto la llista única pel país ja que té menys risc.
B) Segueixo endavant perquè, encara que hi hagi risc, penso que hem de parlar de partits.
C) Una altre

No hay comentarios:

Publicar un comentario