lunes, 5 de enero de 2015

Que els reis portin molt de seny... cal pel bé del país.

Bon dia a tots,
Avui, voldria, a tots aquests militants/simpatitzants d’ERC que em rebatin els següents punts perjudicials de la llista paraigües si la comparem amb la llista única de país:
1-. La llei d’Hondt penalitza anar per separat. Una llista única de país sempre tindria més escons que llistes separades ( Com a justificació no em valen els blogs manipulats de gent d’ERC i alguns unionistes, només justifiqueu com és que al 2006, el tripartit amb 3 llistes i el 52% dels vots va treure només 70 escons i, al 2010, CiU amb 1 llista i el 38% dels vots va treure 64 quan, si hagués tingut el 50% dels vots hagués fet 92 escons. Prova real de que amb una llista es treuen més escons).
2-. Diferents llistes, cadascuna amb els seus partits comportarà una lluita ferotge per la captació de vot entre totes elles. L’indecís serà impossible de captar. En una llista única, sense sigles, aquesta lluita és impossible, tothom és a la mateixa llista ( no em val que algú posi com exemple les europees, que no van ser de guant blanc com defensa en Junqueras, ja que es van sentir moltes coses en contra de convergència, i moltes d’elles del mateix tarannà que els unionistes. Joc brut).
3-. Diferents llistes pot comportar que hi hagi problemes per a crear el nou Govern de concentració. Si aquests problemes existeixen ara per a crear una llista única, el més normal és que els problemes segueixin i multiplicats per 10.
4-. Si es fan unes plebiscitàries, no ens enganyem, és per a obtenir el reconeixement internacional per a obtenir la nostra independència. Per a obtenir el reconeixement internacional cal que el missatge sigui clar i únic: Independència sí o no. Si s’utilitza més d’un missatge es perd el caràcter plebiscitari. Mai es pot fer un plebiscit dient: Sí a la independència, Si a un país d’esquerres, Si a no sé què.... Amb això es donen arguments per als unionistes per a dir que votants sobiranistes han votat una llista per ser d’una ideologia i no per voler la independència.... Hauríem, obligatòriament, de fer un referèndum per a obtenir el reconeixement internacional ( sense ell no és possible la independència).
5-. A Madrid tremolen quan anem tots a una i junts perquè amb la força de la unitat no hi podran mai. Des de que ERC va proposar la llista paraigües, a Madrid estan molt tranquils i els catalans més desencisats. Alguns periodistes espanyols i unionistes donen recolzament a la llista paraigües. Perquè aquesta casualitat si hauria de ser al revés?
Pregaria que qui vulgui argumentar aquests punts ho faci sense caure en el que estic veient per part de molts militants d’ERC, el caure en el descrèdit i l’insult ( Jo entenc que és molt i molt difícil justificar tot això).
Tampoc em val un argument que he sentit i em sembla deplorable : “ Mai votaré a una llista única de país perquè l’ha proposat en Mas”. Això implica que el que diu això poc estima al país ja que posa el seu odi partidista davant dels interessos de país.
Davant la no argumentació, jo només tinc una explicació i va lligada amb unes paraules d’en Junqueras i el enllaç que us deixo.
Junqueras: “ Podrem deixar entrar al Govern a aquells que no estiguin a favor ni en contra de la independència”
Enllaç amb missatge de l’Herrera: http://www.ara.cat/…/ICV-reivindica-desquerres-negociacions…
Això és tot el contrari a anar a favor de la independència.
Que els reis portin molt de seny... Em sembla que cal pel bé del país.

No hay comentarios:

Publicar un comentario