miércoles, 7 de enero de 2015

Xantatge o demagogia?

Al teu barri se'n dirà xantatge però per mi tu el que fas es demagògia, i de la barata.
L'esquerra independentista hauria de tenir present (no dic saber ja que ja ho saben a ERC) que sense el centre-dreta no hi haurà independència mai. I qui es pensi el contrari espero que li soni el despertador ja.
Plantegem la situació com si els dos (CiU i ERC) estéssin a la mateixa posició, i d'aquí la demagògia. Doncs no; uns van treure el doble de vots que els altres en les últimes eleccions i per tant tenen la veu cantant (i ERC no). CiU no té cap necessitat de convocar res (i ERC si). CiU sempre ha estat un partit de traïdors i el gir que han donat no l'hauria somniat mai cap independentista (independentista no fanàtic de cap partit polític, es clar)(i ERC no). Per tant és evident que les situacions dels dos partits és totalment diferent i no s'han de valorar les accions amb la mateixa bara de mesurar.
És alucinant que ERC no aprofiti el moment i no digui si a qualsevol cosa. Això és mirar cap al partit i res més.
Per primer cop a la història moderna hi ha la possibilitat de convocar eleccions i els dos estan jugant a la Puta i a la Ramoneta altre vegada; de CiU era d'esperar això diuen, d'ERC sincerament NO.
És avergonyant la diferència de comportament de la CUP i la d'ERC.
Si fem una mica d'anàlisi en perspectiva ens n'adonem que hi ha una gent que ha picat pedra a l'independentisme ja fa força anys i uns altres que hi han arribat farà uns cinc anys, benvinguts doncs, però que no vinguin donant lliçons. Estem en un moment crític però no hi ha res perdut, ans al contrari, potser és el moment de ressituar-ho tot i agafar nova embranzida. Dubto que CiU tingui tant ben dominats els mitjans de comunicació i les xarxes, de tota manera la gent tampoc és tant ruca com per combregar amb rodes de molí. Fa uns quants anys vaig sentir a dir en Jonqueres que com més a prop estiguem de la independència més castanyes caurien, deu ser que anem bé.
Les properes eleccions seran unes autonòmiques més. L'efecte post 9N s'ha anat diluint. L'únic que no sabria dir és si seran anticipades o no les eleccions.
Ara s'està pressionant a Mas per que avanci unes eleccions a les quals concorreran els grups polítics de sempre, amb la intenció d'ampliar les seves quotes de poder i aguantar durant 4 anys més de legislatura.
Es juga amb les paraules, qualificant a ERC de traïdors i a Mas d'haver segrestat el procés i voler evitar la patacada de CIU. Tothom  fa servir la paraula "xantatge".
No puc dir que ens hagin enganyat. Tots els partits portaven al programa "fer tot el possible per a que Catalunya exerceixi el dret a decidir per mitjà d'una consulta".
CiU mai va parlar d'independència, només de l'eufemisme "Estat propi". Va parlar de "construir estructures d'estat" que no s'han fet, tot sigui dit perquè no l'han deixat.
Tots tenim part de culpa. ERC donant suport a pressupostos, ANC donant suport a propostes... Hem anat empenyent sense voler mirar cap a on ens conduïen, que era fins a aquest carreró de "plebiscitàries sense plebiscit".
Quan anem a les eleccions per separat, s'acabarà el "pacte de no agressió" que ja està trontollant. Quan es convoquin, campi qui pugui i cada partit farà mans i mànigues per a rapinyar vots.
Eleccions plebiscitàries Ja!
Que ERC segueixi el seu camí, el que decideixin. Molts volem seguir el camí de la independència que proposà en Mas: Una llista única, sense partits pel mig (o molts pocs), transversal, d'experts i Via Fora!.
ERC no fa res pel procés sobiranista: van negar-se a fer pinya per a les eleccions europees, van intentar rebentar el 9N I ara es neguen a arribar a cap acord per les plebiscitàries. Queixar-se de que es CDC I no ERC qui lidera ara el procés sense adonar-se que això passa perquè ERC no fa mes que fer-se enrere cada cop que ha de córrer el risc del lideratge es tergiversar els fets. ERC ara mateix esta fent mes mal al procés que el propi PP, I si la gent d'ERC comencéssiu a reconèixer el que esta passant potser, nomes potser, podríem fer-hi alguna cosa...Quin espectacle més trist.

No hay comentarios:

Publicar un comentario