viernes, 30 de mayo de 2014

Can Vies “No m’acabo d’empassar que sigui casual”.

S'ha d'averiguar qui està darrere de tots aquests altercats i violència gratuïta, tots sabem que hi ha molta gent que vol parar el procés català i que els que promouen més violència és gent a sou per generar desordres i violència a Catalunya acompanyats per individus de filació d'extrema dreta , gent dels partits contraris a la consulta, pijos, quillos no integrats a Catalunya ( aquests que criden soy español,español, español,) gent desarraigada , fills de funcionaris espanyols que odien tot el que es català etc etc i tot aquest coctel barrejat aprofiten les protestes de qualsevol ordre per treure tot el que senten i van a fer mal per Barcelona i on convingui i si poguessin encendrien Barcelona perquè es la capital de Catalunya.Em refereixo als que fan totes les destrosses i fan incendis , no em refereixo a la gent que es manifesten pacificament i civicament sense fer destrosses i incendis i que protesten per alguna cosa que ells pensen que s'ha fet malament.
 
Hi ha qui diu que tot plegat és cosa de CiU, per provocar una reacció social contra els salvatges que tantes vegades en el passat han fet mal a l'alliberament de la nació catalana. Estupidíssim parer, perquè la denúncia la va presentar un ajuntament del PSC i Iniciativa i la sentència, potser sí, que ha sortit intencionadament ara però no perquè ho hagi volgut CiU. La justícia espanyola no és justa però sí que és espanyola. Tanmateix, encara que és obvi que el que ha passat no ha set per voluntat de CiU, tant de bo, tant de bo que les imatges televisades s'acabin imposant a les opinions de tertulians televisades i hi hagi una reacció social d'exigència de fermesa en l'eradicació d'aquesta lacra. Tant de bo. Tant de bo que la reacció es produeixi i que no faci falta que acabi venint un espanyolisme per aturar aquest altre espanyolisme i de passada, ja que és aquí, es carregui el procés igual que Primo va aprofitar per carregar-se la Manomunitat i Franco la Generalitat.
 
L'extremisme esquerranista s'alimenta del fet de no tenir estat propi i també del fet de tenir tanta immigració sense integrar. Aquests dos factors, més que cap altre, determinen que Catalunya -Barcelona- tingui aquesta tradició tan lamentable, que, sí, sempre acaba servint a l'interès espanyolista i rebrota casualment sempre que el catalanisme pren embranzida. Però per desgràcia no crec ni que faci falta que Espanya enviï agents, infiltrats, sabotejadors. Potser sí, que ho fa. Però lamentablement no cal. La podridura l'ha sembrada durant dècades el sucursalisme progre. Que no recordeu que el Triparit va suspendre una cimera internacional programada per poc abans d'unes eleccions, pel desgast que li significarien les salvatjades antisistema que estaven més que cantades que es produïrien? Tot això és consegüent a l'absència d'estat propi i a la presència de tanta immigració sense integrar però el PSC ho ha estat alimentant, atiant i aplaudint durant dècades. Per ells, pel sistema, ara no són temps de sembra sinó de simple collita.
 
3 motius per provocar incidents violents :
1/ que no es parli del gran èxit del sobiranisme a les eleccions europees;
 2/ projectar a fora una imatge de Catalunya violenta que malmeti la imatge cívica que fins ara ha tingut el sobiranisme ;
 3/ fer valer la major eficàcia dels cossos repressors ejpanyols enfront la incompetència dels mossos i de passada fer un assaig per quan hagin de tornar a intervenir (potser el 9N); etc etc
 
Feu comptes: Just l'endemà de les eleccions europees, una unitat de TV3 cremada, més d'una vintena de seus de CiU a Catalunya assaltades, més de 120 contenidors incendiats, arribada d'efectius de la PN sense haver estat cridats, silenci sepulcral de la senyora Camacho i dels seus.. Uf!
 
El que no entenc, es que es permetin manifestacions amb gent amb caputxa, i amb motxilles, i d`aquestes algunes ben plenes, segons les imatges de la TV. Crec que es el mateix que permetre entra a un Banc amb una pistola. Es incomprensible.

No hay comentarios:

Publicar un comentario