sábado, 24 de mayo de 2014

"conseqüències terrorífiques" de la independència per a qui ???

Miguel Arias Cañete, ha advertit avui de les "conseqüències terrorífiques" que tindria per a Catalunya independitzar-se d'Espanya, entre les quals hi ha fer-se càrrec d'una part del deute públic espanyol, "que no és precisament petit", ha dit.

A més, segons Cañete, una Catalunya independent hauria de combatre l'augment dels costos del comerç exterior i les deslocalitzacions. Assegura que s'imposaria una tarifa exterior comuna que afectaria la competitivitat d'un territori com Catalunya, que exporta més de 58.000 milions d'euros, i li provocaria un descens de cinc a sis punts.

Se't van sumant coses que et posen una mica els pèls de punta"

Més aviat els problemes seran per la gent com ell, que s'hauran de buscar un altre mitjà de seguir cobrant aquestes monstruoses quantitats que s'adjudiquen entre sous, "empresetes" i sobrets B......... Potser fins i tot els seus votants espanyols els fotran fora de les seves poltrones ....... Temps al temps ..........
Perquè, és clar, deu ser que estant a Espanya no estem assumint ja una part del deute públic d'Espanya. I a més la part dels altres. Fora d'Espanya nomes assumiríem la nostra. En el cas de que anem a bones, perquè si no simplement NO reconeixem el deute.
La part del deute el pagarem si volem, ja que Espanya es el titular i no Catalunya. S'hauria de calcular quina part del deute és fruit de les inversions a Catalunya (segur que mooooooolt mooooolt petit). A més, sigui quina sigui la part, es pot considerar pagada amb escreix amb el dèficit fiscal que patim des de fa varies centúries.
  Catalunya s'ha de fer càrrec del seu deute públic (Generalitat, ajuntaments, diputacions...), perquè és el que ha contret. El deute públic espanyol (del qual descomptar el català) l'han signat les administracions espanyoles menors (Comunitats Autònomes, ajuntaments...) i també els ministeris. I és responsable del pagament qui ho ha signat. Catalunya no ha de pagar els deutes de la Comunitat Autònoma de Castilla-La Mancha ni els de l'ajuntament de Badajoz, que és exclusivament seu. Però és que tampoc ha de pagar els del Ministerio del Interior o el de Sanidad, perquè l'han contret i signat ells i són ells els que s'han compromès. Ens haurien de demanar si us plau que assumíssim una part... suposant que a nosaltres ens donés la gana de fer-ho. Perquè si no se'l mengen amb patates. Però és que SI NO ENS INDEPENDITZEM SÍ QUE L'HEM DE PAGAR. I a més acabaríem pagant molt més del que ens tocaria proporcionalment, que és el que ens passa ara.
si després del referèndum del 9N la posició majoritària del poble català és la independència, el que ha de fer el govern espanyol no és boicotejar-nos a la UE, a l'ONU i a l'OTAN enviant-nos com diu l'astrofísic senyor Margallo a l'espai sideral, sinò asseure's a negociar assenyadament amb Catalunya el percentatge del deute de l'Estat que la disbauxa irresponsable dels darrers anys ha provocat en els comptes públics. No és pot pretendre boicotejar-nos i que, a més a més, ens fem càrrec del deute. Seria com la dita castellana "cornudos y pagar el gasto". Els catalans tradicionalment estem acostumats a tenir les de perdre, però ara serà diferent, no ho dubti.
Saben, com sabem, el que ens estimen, segur que ens es molt mes beneficiós marxar que continuar sent esclaus d'Espanya. Segur!

No hay comentarios:

Publicar un comentario