jueves, 22 de mayo de 2014

Interpretació a nivell intern de les valoracions que farien els partits amb la posible devallada de vots.

Bon dia a tothom,
Ahir em van preguntar com interpretaria a nivell intern cada partit el no aconseguir els resultats que esperen ( es a dir baixar vots ) i vaig donar aquestes claus:
PP: Una baixada de vots a Catalunya no els importa massa. Serà una manera de justificar la seva política a Madrid i ho vendran a la resta d'Espanya com que som diferents, estranys i asocials. Vendran la baixada de vots aquí per pujar a la resta d'Espanya.
...
PSC: La baixada de vots ( ja l'esperen ), donaria la raó al sector catalanista i donaria un toc d'atenció al Pere Navarro de no fer declaracions com les que va fer en la "bofetada". Tot i això, Madrid els tira molt i aguantaran com sigui per a seguir venen la moto del federalisme ( ells ja saben que és impossible i per això ho proposen ).
CIUTADANS: Una baixada de vots implicaria un replantejament de la seva política, segurament començarien a parlar de terceres vies. Veurien que la gent no ha cregut la seva mentida.
IC-ICV: Baixar els vots ho interpretarien com un toc d'atenció dels sectors sobiranistes per no acceptar efectuar una llista única. Això comportaria un canvi d'actitud i un acostament a les propostes del President Mas de fer llista única pel país.
ERC: Una baixada de vots seria interpretada com a càstig per no haver posat la cara ni jugar-se-la. El no entrar en el govern quan ho havien garantit i no voler fer llista única ( propostes del President Mas i ANC), seria interpretat com un error i canviarien d'actitud entrant al govern i proposant llista única pel país.
CiU: Son dos partits així que s'ha d'analitzar pels dos.
UDC: En cas de pèrdua de vots, la hipòtesi d'en Duran que la independència fa mal a la coalició agafaria força. Intentaria provocar que CiU s'allunyés de propostes independentistes justificant que, la baixada de vots és un missatge per a que no vagin en aquesta línia. Ells han apostat posant un independentista a la llista ( Gambús).
CDC: En cas de pèrdua de vots podria haver un replantejament general. El procés quedaria afectat perquè a Europa només veuran el resultat del President Mas i el possible crèdit en cas de DUI seria més difícil d'aconseguir. La baixada de vot implicaria que el poble vol més gent que parli que gent que se la juga i podria suposar un plantejament de donar un pas enrere ( tot i seguir apostant per la independència perquè és la única via ) per a que se la jugui un altre. Dic podria perquè ara mateix, com s'ha demostrat, cap partit vol governar degut a l'estat de les finances ( interessos del deute del tripartit, incompliments de l'estatut). Seria un flac favor al procés perquè segurament hi hauria ingovernabilitat.
Ja ho teniu...

No hay comentarios:

Publicar un comentario