sábado, 3 de mayo de 2014

El Sí-Sí guanya la primera enquesta sobre la consulta.


El Sí-Sí guanya clarament en la consulta sobre la independència, i s'imposarà amb un 47% dels vots, davant un 19% que votarà No, segons l'enquesta del Centres d'Estudis d'Opinió (CEO) que s'ha fet pública avui. És el primer sondeig que el CEO efectua incloent les dues preguntes sobre la consulta. Aquests percentatges inclouen l'abstenció, que en un referèndum mai no computa, cosa que significa que la independència està en realitat per sobre del 60% de suports.

A la pregunta de si es vol que Catalunya esdevingui un Estat?, el 57,6% dels catalans voten Sí, mentre que el 19,3% voten No (partidaris de l'autonomia o l'Espanya unitària). Hi ha un 9,4% d'indecisos, mentre que 11,1% s'abstindrien. La segona pregunta, si en el cas de voler un Estat aposten pel fet que aquest sigui independent, es compta entre els que han votat sí a la primera qüestió. I dóna com a resultat un 81,8% a favor de la independència i un 14,9% a favor del model federal o confederal. En aquest cas els indecisos baixen a un 2,4% i l'abstenció només és del 0,8%.

Dit d'una altra manera, el Sí-Sí capta un 47,1% de catalans, el No un 19,3%, el Sí-No un 8,6%.

A mi els números em surten de la següent manera, el 62,8% favorable al SI-SI en la hipòtesi que va a votar el 75% dels que tenen presa una posició o repartint en les mateixes proporcions els qui dubten. Si atribuïm un percentatge invers de repartiment dels indecisos al SI-SI (19,3%) i al NO-NO (47,1%), el SI-SI obté el 57% dels vots, i el NO-NO un 31,57%. En el pitjor dels casos, si atribuïm tots els indecisos al NO-NO, aquest obtindria el 37% contra un 53% del SI-SI. Però tot això son especulacions. La realitat és que la proporció entre els que diuen que votaran SI-SI i els que diuen que votaran SI-NO o NO és de 1,70. Els números canten i per això no ens volen deixar votar. I si creuen que les enquestes estan manipulades, que deixin votar i sortirem de dubtes. El què hem de fer tots és CREURE FERMAMENT que votarem, treballar per aconseguir-ho i no caure en provocacions. HO TENIM A TOCAR!! ENS CALDRÀ CONSTÀNCIA PER CONVÈNCER MÉS GENT, RESISTÈNCIA PER AGUANTAR ATACS AMB ESTOÏCISME I SOBRETOT UNITAT.

No hay comentarios:

Publicar un comentario