jueves, 24 de diciembre de 2015

“Perquè som lliures, perquè som catalans”.

Entenc la candidatura de JxS i entenc la CUP; alhora, entenc que el pacte de JxS fos Mas President i entenc que si la CUP acceptés trairia els seus votants amb la investidura del President Mas. Entenc que en els partits hi ha militants, i els conflictes entre ells mateixos són difícils de conciliar.

Jo sóc independentista, per sobre de tot, perquè estimo el meu país, és a dir, vull el millor per a la gent de Catalunya, o si més no, el que jo crec que és el millor. La independència no és un partit, no és una persona, ni tan sols una ideologia. La independència és el principi de la solució, és l'objectiu al qual cal arribar per després realment canviar les coses.
No puc oblidar que si hem arribat on som és perquè hi ha un president que empès per tots nosaltres ens ha fet arribar, s’ha vist obligat en certa manera; en això estem d’acord. Molts altres, a vegades es veuen obligats i no fan cas, i fan la seva.

Per tant, per moltes retallades, possible corrupció del 3%… crec que és de justícia donar-li les gràcies al president Mas. Gràcies president perquè ens ha fet arribar on som, com he dit abans, estimar comporta sacrificis, i hi ha moltes sortides dignes a ser president, com ser conseller en cap, sempre pensant, que tot això és temporal. Un cop s’aprovi la nova Constitució catalana, es tornarà a votar per escollir el nou president, i en Mas ja va prometre que no ho seria, per tant com diu la CUP el “qui”, no és el més important, o no ho hauria de ser.

Apartar en Mas completament d'aquesta legislatura seria un error molt greu, de fora vindran amb tot, de fora i de dins, no ho oblidem pas, i aquí necessitem molta, molta gent ferma que vagi a l’una, i no defalleixi, ni vulgui pactar altra cosa que la separació amistosa amb els nostres veïns. Els necessitem a tots, i que siguin una pinya, com també ho ha de ser el poble.

La CUP ha de saber renunciar a alguna cosa, ja que això és estimar, no pot ser que 300.000 vots tinguin més pes que 1.600.000 per molt que aquests 300.000 siguin necessaris.
És una qüestió de justícia social justament, socialment no tenen el mateix suport que JxS. Així doncs, si ens estimen realment, trobaran una solució, ja que tornar a fer eleccions significaria que no ens estimen, que només s’estimen a ells mateixos. Que cedeixi qui ens estimi més, no ens digueu que ens estimeu, demostreu-nos-ho.

Els independentistes només demanem això, per altra banda qui cedeixi es veurà reforçat de cara a la Nova República Catalana, cal tenir-ho present.
“Perquè som lliures, perquè som catalans”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario