lunes, 21 de diciembre de 2015

La meva valoració dels resultats del 20D.

Si es ves reeditat JxSÍ ara estaríem parlant de victòria de l'independentisme a Catalunya i CDC-ERC no estarien agonitzant per si tenen grup parlamentari al congrés.

 Totes les promeses de Podemos requereixen reforma constitucional, que necessita:
234 diputats que hi votin a favor, 2/3 del Senat, i referèndum a tot l'Estat. Té 69 diputats repartits en 4 grups territorials, que no tenen perquè votar sempre igual, i 9 senadors.

 I una cosa que ningú recorda: Podemos sempre ha dit, que en el cas de fer mai un referèndum, ells farien campanya pel NO. Dret de decidir SÍ, independència NO.

 El projecte de... canvi constitucional d'Iglesias neix mort i tot i així es necessitaran milers d'hores de tertúlies per parlar-ne i molta gent els seguirà creient. Dintre de poc començaran amb el discurs d'aquesta legislatura no, però potser la que ve... Pobra Catalunya.

 Només és viable la independència , perquè és l'única decisió que només depèn de la voluntat majoritària dels catalans, sense modificar cap norma espanyola. Si volem la independència, podem; si volem l'Estatut, la federació, el referèndum o el concert econòmic, no podem sense permís d'Espanya.
Si fóssim un país normal que vol el millor per la seva gent, aprofitant el desgavell que ve a Espanya, faríem pacte demà mateix per la independència en el més curt temps possible. Haurem, però, d'esperar a que 1600 cuperos decideixin el futur de Catalunya el dia abans dels innocents.
 
No en saben prou i ens tenen amb l'ai al cor. Cal nous líders pel que ve. Em perdut el temps esperant una quimera arrufada, una fernandada quan ja s'ha polititzat, em somiat i somiquem. Anem. Ja tot es diferent i alguns no ho saben veure, volen tensar tant que acaben trencant.

No hay comentarios:

Publicar un comentario