viernes, 30 de octubre de 2015

Actuem amb urgència. Que JxSi i les CUP deixin d’intercanviar opinions i que es formi govern ja.

El govern espanyol és pensava que no arribaríem tant lluny i que en algun moment, les picabaralles entre els partits sobiranistes farien descarrilar el procés cap a l’independència. Un error de càlcul monumental però esperat, donada la poca alçada de mires del govern espanyol. En aquest moment tenen ferit de mort “el orgullo español”, i veuen com la seva “España una grande y libre” se’n va a fer punyetes. Només els queda com últim recurs fer d’apagafocs i per això en Rajoy crida a sometent convocant al Sanchez al Ribera i al Iglesias, per veure si l’ajuden en aquest mal carme. Els dos primers es posaran a les seves ordres, cadascun d’ells amb un exemplar de la constitució espanyola a la mà. I el senyor Pablo que farà? Doncs exactament el mateix, però ho embolcallarà amb propostes que no seràn res mes que uns quants cants de sirena.
De totes les vies esmentades per el govern Espanyol, jo penso que la de la persecució judicial i política serà la que triaran. Els espanyols ja saben que les altres no les poden dur a terme perquè s’enfrontarien amb la UE i aquest error els podria sortir molt car. En canvi, amb l’excusa de la llei, la llei espanyola del tot, sí que poden dir que la desobeïm, com efectivament farem, i a partir d’aquí tot és possible: el processament de la Presidència del Parlament i de la Generalitat, el processament de tots els membres de la mesa del Parlament que hagin votat a favor de la moció a favor de la independència i de tots els caps dels partits independentistes, la il·legalització dels esmentats partits, l’anul·lació de l’autonomia, la il·legalització de l’ANC i d’Òmnium, etc. Però com ja és sabut, per voler fer això ja han fet tard. Encara que hi posessin el màxim d’èmfasi en les seves declaracions i en les seves decisions, a Catalunya no en farem cas i aplicarem la nostra legalitat a la qual s’hi haurà de sotmetre tota la ciutadania catalana, amb els jutges i la policia catalana al capdavant. Llavors, a partir d’aquest moment, començarem a desplegar tota l’altra legalitat necessària per acabar de crear les estructures d’estat imprescindibles, farem una nova constitució que serà referendada per un referèndum vinculant i, si els resultats acompanyen, que a aquestes alçades del procés ho faran, llavors dictarem la DUI. Després de tot plegat, noves eleccions amb un nou Parlament i un nou govern presentant-se cada partit per separat i defensant les seves idees, de les qual quedarà exclosa la independència perquè ja serem un estat.
Sembla que no tenen més recursos que els que fins ara han posat en joc. I, en efecte, la clau és la manca d’un exèrcit propi. Abans, amb els soldats de lleva podien ocupar Catalunya amb soldats, pose per cas, andalussos o castellans; però ara no en tenen. I també semblen no entendre que la gent ha perdut la por. Si continuen la partida d’aquesta manera, pot ser els divuit mesos s’acabaran escurçant. I el que és més engrescador encara. La resta de la Nació comencem a pensar que pot ser el procés no s’aturarà al Sènia.
Deuen estar molt nerviosos, després de veure que Carme Forcadell és la Presidenta del Parlament i que ja han començat a treballar de debò. I comencen a cometre errors grossos perquè l’errada de publicar les dades personals dels espanyols residents a Austria és grossa. Cal somriure més que mai, però no perdre la concentració. El partit només s’acaba quan l’àrbitre xiula el final.
Com a resum jo diria: Que tinguem sort. I com a conclusió principal: Actuem amb urgència. Que JxSi i les CUP deixin d’intercanviar opinions i que es formi govern d’una vegada per a implantar de forma ràpida i efectiva el full de ruta, resumit en la declaració que han d’aprovar. Amb determinació i implicació internacional i creació de les bases per a disposar de les estructures d’estat bàsiques.

No hay comentarios:

Publicar un comentario