sábado, 31 de marzo de 2012

Els piquets , els esquirols i la DEMOCRACIA.

1. Els piquets no són tan informatius com el nom tradicional indica (és possible que escrigui properament un article sobre els piquets, espero que no  us indigneu perquè no hi poso mala intenció!).
2. Els esquirols són gent que, al capdavall, senzillament no estan d’acord a seguir la vaga general pel motiu que sigui, i en principi convindria respectar-los la decisió.

La democràcia és, d’entrada, una utopia inabastable. Hi ha països que s’hi acosten més, d’altres que menys i després està Espanya, que és un escàndol a tots els nivells. No dubto que el parlamentarisme no és representatiu, perquè, fins i tot en el cas que de debò la gent se sentís identificada amb algun partit, l’opacitat parlamentària posa molts esculls, començant per les llistes tancades i acabant per aquesta elitització actual dels polítics, que sembla que visquin a banda del poble. Ara per ara, em donaria més garanties una evolució des de dins del sistema, amb un grup de persones incorruptibles que fossin prou fortes per posar-ne en dubte les bases capitalistes i allunyar-se’n progressivament. Sé que és difícil, que com bé deien al principi no deixa de ser reformisme en comptes de ruptura, però em sembla la via més encertada, potser per una mera inclinació personal cap a l’acomodament. De totes maneres, m’ha interessat molt llegir les diferents opinions, perquè sotmeto la meva ideologia a matisos constants, nodrint-me tant com puc d’allò que m’expliquen i, si a hores d’ara refusaria l’activitat radical, el curs dels esdeveniments ens obliga a no donar res per refusat eternament. Gràcies, doncs,per la vostre paciencia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario