martes, 11 de agosto de 2015

La llista Junts pel Sí és, ara, també la meva.

No només no són unes eleccions normals sinó que són històriques, vitals per a la continuïtat de la cultura catalana. Nosaltres, els independentistes, tenim clar què farem si guanya el SÍ però, no tingueu dubtes, que Espanya també té clar què farà si el SÍ no guanya amb rotunditat: aprofundir amb el que ve fent des de fa anys: més lleis mordasses, més multes confiscatòries per qualsevol motiu, més centralització, acorralament dels drets lingüístics, més espolis sistemàtics, menys llibertats per exercir els drets normals de tot ciutadà, és a dir, una involució als pitjors anys de la història de Catalunya emparats amb les seves lleis, fetes a mida i sense debat. Ningú que estimi aquesta terra i aquesta cultura s'ha d'abstenir el 27S, l'única possibilitat de supervivència és votar massivament Junts pel Sí.
 
Ahir mateix, un company de feina que mai ha sigut independentista, em volia convèncer que l'estat espanyol està podrit, que tant el PP com PSOE, no podien representar a cap espanyol, donat que estava tot ben podrit i que veient que els poders de l'estat no estan separats( em donava l'exemple de Fernadez-Rato) era hora de plegar bàrtuls i el 27S votar amb el cap ja que cor sempre hi tindrà el lligam amb els seus paisans de Extremadura. Ell i la seva família, que són quatre en total, votarien Junts Pel Sí i que volien començar de nou, amb un país nou, un país viable, perquè els catalans si alguna cosa tenen, es que treballen molt dur per aconseguir que algun dia, tenir garantides, les pensions, el futur dels seus fills entre altres moltes coses.
Em vaig quedar bocabadat, perquè fins ara el meu company era recelós a qualsevol tema relacionat amb la independència i en canvi ara, per a la seva família tot passa per dir adéu a Espanya i anar a totes per a que guanyi la opció de la llista unitària, Junts Pel Sí. Cada dia que passa els dubtes s'esvaeixen i quedar la claredat, deixar enrere aquest estat espanyol corrupte des de la "medula" i que per si sol, mai canviarà. Per això jo penso que Rajoy el 27s a la nit, es quedarà de pedra.
 
En Romeva és un excel·lent candidat, evidentment, però ho és per la seva magnífica i treballada trajectòria política i en defensa de Catalunya a Europa. Certament no ho és pas perquè hagi consentit (no pas amb orgull en això precisament) d'encapçalar una llista que té en Mas, però també en Junqueras i molta altra gent. 
Siguem prou intel·ligents i dos llistes com Junts pel Sí i CUP sumen més que no pas hagués estat una de sola. i posem-nos a la feina enlloc d'estar tot el dia filosofant, que semblem sectaris.

No hay comentarios:

Publicar un comentario