viernes, 21 de agosto de 2015

El fracàs de Podemos en tres fases, segons Cotarelo .......

“Borratxos amb la victòria electoral, afalagats pel mitjans, fets créixer als sondejos, els de Podemos van perdre el món real de vista”
Segons Cotarelo, Podemos va perdre el contacte amb la realitat després de l’èxit en les eleccions europees, èxit que Podemos es va afanyar a extrapolar sense tenir en compte el significat real del resultat, això sumat a l’afalac dels mitjans i les expectatives electorals dels sondejos els va fer “perdre el món real de vista”. Cotarelo recorda que el gener de 2015 Podemos va muntar “un espectacle de marxa sobre Madrid per exhibir el seu poder i consolidar-se” i que el febrer del mateix any un sondeig de Metroscopia els donava un 28% del vot i els situava com a primera força política d'Espanya. però l’alegria va durar poc, ja que les eleccions andaluses de març “van ser un gerro d'aigua freda” i la desgràcia no es va aturar perquè  el resultat de Podemos a les municipals i autonòmiques del maig, allà on va concórrer en solitari, va ser mediocre. “Podemos quedava reduït a una funció auxiliar en el millor dels casos, no coincident amb les bravates dels seus caps ni la convicció d'aquests de canviar el país de dalt a baix”, assenyala Cotarelo

“Podemos és un partit nacional espanyol com els altres i veu el món amb ulls espanyols”

Segons Cotarelo, la capacitat d’anàlisi de Podemos és limitada a Espanya, però a Catalunya és inexistent. Podemos, diu Cotarelo, ha cregut que tenir la resposta vàlida per al nacionalisme català i no adverteix que a Catalunya, “l'esquerra espanyola està condemnada al fracàs per sucursalista”. El professor també apunta a les polifonies en la proposta territorial dins del partit i assenyala que la manca d’un discurs propi a Catalunya es deu al fet que “tenir-lo, posaria en perill els vots que espera obtenir en la resta de l'Estat”, i també perquè malgrat la cohort “d'intel·lectuals, professors universitaris, teòrics i doctrinaris d'interminables debats i controvèrsies, no entén el que està succeint al Principat”.
Cotarelo assegura que la incapacitat de Podemos  per entendre el que suposa el procés independentista, “mostra a les clares que totes les seves doctrines són clixés”.

El clam de Iglesias que Podemos era la Syriza espanyola li esclata als nassos

El professor recorda aquest clam de Pablo Iglesias de fa pocs mesos i de com es va valdre d’un exemple d’èxit de Syritza  –Iglesias i també Herrera i Nuet, recordem-ho-, per presentar-se com la renovació de l’esquerra espanyola amb pretensions de desbancar el PSOE, i ara amb la desfeta claudicació i desfeta de Syritza, a Iglesias i Podemos li pinten bastos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario