jueves, 31 de enero de 2013

‘En qualsevol país democràtic-

Davant de les informacions publicades avui que impliquen membres del PP i del govern espanyol, començant pel president Mariano Rajoy, en un cas de corrupció, el president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha afirmat que ’en qualsevol país democràtic, davant d’un cas d’aquest tipus, el govern dimitiria en bloc i hi hauria eleccions anticipades’. ’Si això no passa, l’Estat espanyol esdevindrà una excepcció al món occidental’, ha afegit.
El president d’ERC ha assegurat sentir una ’profunda repugnància’davant d’aquests tipus de qüestions i ha recordat que ’Esquerra Republicana no té cap càrrec o excàrrec imputat o condemnat per casos de corrupció en l’exercici de la seva funció pública, mentre que hi ha partits amb centenars de condemnats i imputats a les seves files’. ’No tots som iguals i alguns som francament diferents’, ha reblat. Junqueras també ha alertat que aquests casos de corrupció ’generen una profunda i legítima desconfiança en la ciutadania i espanten possibles inversors’.
Oriol Junqueras ha recordat les nombroses iniciatives parlamentàries d’ERC per combatre la corrupció i ha afegit que’Esquerra té un currículum impolut pel que fa a l’esforç contra la corrupció’. Junqueras s’ha mostrat partidari de reforçar tots els mecanismes contra la corrupció: ’dotar la judicatura de més recursos i potenciar l’Oficina Antifrau i la Sindicatura de Comptes’.

Font: Nota de premsa ERC.

No hay comentarios:

Publicar un comentario