jueves, 10 de enero de 2013

Comunicació i internacionalització de Catalunya.

Hi han dos punts bàsics que el nou govern hauria de tenir en compte: Comunicació i internacionalització..Per tant, aprofitant l'acord entre CiU/ERC que dona majoria absoluta sobiranista al parlament, és imprescindible que el nou govern l'utilitzi a fons i sense cap escrúpol (exactament igual com fan els espanyols) l'eina de més potent que tenim al nostre abast, com és la CCMA...Per començar, s'han d'apartar dels llocs de decisió i de programació de TV3 i emissores de radio, a tota la fauna col·locada com conseqüència de l'antiga influencia del senyor de la crosta socialista, com també, dels col·locats a traves de l'influencia de l'Alícia més tard..Tot seguit, editar en Català, Castellà, i Angles, un vídeo de l'extraordinària entrevista que el programa “Singulars” de TV3, va fer al senyor Agustí Bordas. Un Català que exerceix de servidor public a les ordres del govern Canadenc..I per acabar, desenvolupar una potent campanya d'informació (Similar a la que es fa durant la marató de TV3) perquè aquest vídeo pugui ser vist amb interes i sobre tot, en les àrees metropolitanes de Tarragona/Barcelona i per tot el mon.

En moments excepcionals, comissions de transicions nacionals excepcionals. És el moment de tirar endavant, amb tota l'ambició del món, una comissió d'experts del màxim nivell, professional i despolititzada, acadèmica, “neutral”, que posi les bases d'un eventual procés de secessió: el punt de partida, els fonaments, els “goals” sobre els que articular el projecte. Sí, els millors homes i dones del país -compromesos amb aquest país i no pas amb l'altre, esclar-. Que l'alçada moral inqüestionable del seu prestigi acadèmic i científic, s'imposi per sobre de les bregues, la tàctica i fins i tot la bona fe, senzillament per la força del debat, l'anàlisi i el coneixement.

Arrenquem doncs la discussió de la lluita política i portem-la a la via del rigor acadèmic. Blindem uns resultats, avalats pels professionals amb més experiència i “autoritats” Jo m'imagino una Comissió presidida pel professor Carles Boix, de la Universitat de Princeton, per exemple, amb tots els membres del Col.lectiu Wilson, catedràtics d'universitats catalanes, Premis d'Honor, president de l'IEC i de les institucions científiques més solvents, les presidentes de l'Òmnium i de l'Assemblea, el president de l'Associació de Municipis per a la Independència, historiadors, pensadors, sindicalistes, pagesos. Una Comissió que articuli un procés net, lògic, clar, jurídicament impecable, i que no només sàpiga construir un projecte integral (econòmic, social, cultural), sinó compartir-lo. I que tingui sempre present les paraules que Pompeu Fabra, president de Palestra, va adreçar als seus amics aleshores: “Aquest doble ideal d'alliberar Catalunya i afinar la cultura del nostre poble és el que ha donat sentit als catalans moderns". Certament, continua donant-nos sentit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario