lunes, 27 de julio de 2015

La candidatura dels "sí que es pot" ha passat al davant a totes les altres, CUP inclosa. Perill ?

Crec que dins el moviment independentista hi ha la idea que ja està bé que la CUP estigui fora de la llista unitària per a disputar el vot que anirà a parar als del "sí que es pot". Ara bé, a dia d'avui, la realitat (eleccions municipals de Barcelona) ha dictaminat que la candidatura dels "sí que es pot" ha passat al davant a totes les altres, CUP inclosa. Ho dic perquè amb aquest precedent més que seriós (no és pas cap enquesta sinó un fet real) el 27S pot esdevenir perfectament el mateix, és dir, que els del "sí que es pot" superin àmpliament a la CUP, això és, que la CUP no connecti amb l'electorat que per naturalesa li correspon als "sí que es pot". El que vol dir que potser la CUP tindria més força, més poder de decisió, més influència, més diputats, si ara pacta estar dins la llista de "Junts pel Sí" que no pas anant-hi sola per ella mateixa. Negociant amb els responsables de la llista unitària podrien aconseguir, per exemple, 15 o 20 diputats, alguna vicepresidència del futur govern, i sobretot, modificar aspectes del full de ruta, com ara efectuar els diversos passos amb més celeritat i iniciar abans el procés constituent des de baix. És dir, pot aconseguir aplicar aspectes del seu programa i influenciar sobre aspectes que no pugui pactar amb els altres partits de la llista unitària. Repeteixo, pot aconseguir molt més des de dins que no pas des de fora. No és una decisió fàcil perquè és més còmode restar fora, sobretot cara als seus propis membres. Però potser aconseguirien més estar-hi dins, perquè el seu electorat no és pas el mateix que els del "sí que es pot". Les eleccions a l'Ajuntament de Barcelona així ho ha sentenciat. Hi haurà algun líder de la CUP que exerceixi com a tal?

Jo NO vaig ser-ne partidari, de la llista apartidista (civil en són totes des del moment en què no són militars), i que es presentessin tots els partits independentistes per separat i amb el primer punt del programa en comú. Crec que era la forma més òptima de sumar la gent que vota els partits per inèrcia i que mai no votaran ni CDC, ni ERC, ni les CUP però que sí que són independentistes. Igualment, fet està i bé està.

El procés d'independència ens hem d'emancipar de l'estat espanyol i dels partits amb vocació de paternalista i través del dret a decidir el poble prengui les seves decisions amb les seves conseqüències. El president Mas ho va dir: "Les decisions importants han de sortir dels despatxos per anar a la gent"

No hay comentarios:

Publicar un comentario