jueves, 29 de agosto de 2013

INDEPENDÈNCIA

Ens hem proposat un objectiu, i el complirem. Els catalans i catalanes quan tenim una cosa al cap, és difícil que ens convencin del contrari.
Ens mou la dignitat, el sentit de treballar bé, amb empenta, la responsabilitat, el seny...Les ganes de tenir un país millor, més democràtic, amb més oportunitats.
Deixar enrere el sentir-nos malament pels atacs reiterats a la nostra llengua, a la nostra cultura, a la nostra manera de fer. I sobretot l’atac més gran a la nostra economia i als nostres diners.
El nostre esforç del dia a dia ha de servir-nos per tenir un país que respon. Un país que fa front a les necessitats dels seus ciutadans.
Que els nostres diners es converteixin en serveis per a tots, per donar i fer un estat del benestar, amb totes les seves lletres: b,e,n,e,s,t,a,r. Que es tradueixi en la igualtat d’oportunitats i la no discriminació i amb una justícia social com cal.
Catalunya sempre ha estat capdavantera i ho tornarà a ser. Ens mou la voluntat de ser i això fa que surti la força i el coratge necessaris per acomplir allò que calgui.
Econòmicament, ens en sortirem perquè tenim tots els elements per fer-ho: una terra amb recursos i que els sabem explotar, uns homes i dones treballadors i valents i uns joves que volen futur. Tots junts farem l’Estat català.
Ens sentirem orgullosos de la nostra cultura, llengua i tradicions i potenciarem la nostra història, també robada com els nostres diners i arraconada en el temps.
La nostra llibertat ens donarà oxigen, la nostra llibertat ens farà vius.
Us animo amics i amigues a sortir de les vostres llars per reclamar allò que és nostre i ha estat molt de temps segrestat.
La nació catalana ha de tornar a renéixer i aquest cop ja no ens l’arravataran mai més, perquè sabem com és de valuós el sentiment de pertinença, ni serà oblidada en la història dels pobles del món.
Deixeu de lamentar-vos, i de fer crítiques entre nosaltres, som una societat plural i per això és rica, diversa i ha de ser pròspera i democràtica.
Hem de visualitzar tots junts el nostre futur. Un futur d’oportunitats i llibertats per a tothom.
Penseu en Catalunya i unim els nostres cors per veure la llum de la nostra independència.
Després de l’11 S, Catalunya ha de fer un pas més dintre del procés cap a la independència. Esperem que el faci el Govern de Catalunya, perquè, si no, s’haurà de moure la societat civil.
Aquest procés no pot durar més en el temps, perquè fa mal al nostre poble, i això no es pot permetre de cap de les maneres.
S’han d’acabar les retallades, l’atur, la desocupació dels joves, la pobresa apareguda arran de la crisi, les penúries dels infants...El Govern de Catalunya i la seva Administració pública han de poder donar uns serveis públics de qualitat en educació, sanitat, serveis socials, infraestructures, mitjans de comunicació...
No volem més malbarataments en els serveis públics, no volem privatitzacions de la TV, ni de mitjans de comunicació, no volem privatitzacions del sector públic. No volem la venda de patrimoni de la Generalitat per cobrir el dèficit fiscal...
No volem que els nostres avis es quedin sense residències ni sense pensions, ni tampoc la desatenció dels discapacitats.

 No volem quedar-nos sense sanitat pública, sense educació ni sense cultura.

Volem un sistema econòmic financer que permeti fer créixer el país en tots sentits, tenint unes bones infraestructures que permetin el desenvolupament de Catalunya com un estat ric i pròsper i que les persones estiguin ateses com cal.
Hem de donar el pas que calgui per aconseguir-ho. Volem la independència.
El poble, la ciutadania de Catalunya, no pot continuar en l’estat de precarietat en el qual es troba. Els catalans i catalanes no ens ho mereixem.

No hay comentarios:

Publicar un comentario