sábado, 26 de septiembre de 2015

Jo assenyalo.

Assenyalo Ignacio Escolar, director de eldiario.es, un molt bon diari espanyol que des que tot va començar informa de manera equilibrada sobre el procés, donant veu a totes les parts, fomentant el debat i escrivint sempre amb respecte i sense comparacions insultants.

Assenyalo Alberto Garzón, líder d'Izquierda Unida, que ha vingut a la campanya catalana a defensar una Espanya federal i ho ha fet renunciant a la demagògia lerrouxista i respectant la tradició política dels seus socis a Catalunya.

Assenyalo dos tertulians, Rafel Nadal i Milagros Pérez Oliva. Si no m'equivoco un votarà sí i l'altra no, i els veig tant sensats a tots dos que fos quin fos el resultat jo els encarregaria la gestió del 28-S a quatre mans.

Assenyalo el ministre Margallo, sí, que juntament amb Oriol Junqueras ens va oferir un debat amb aroma de referèndum britànic, allò que aquí a Catalunya tots hauríem volgut i no ha pogut ser.

Assenyalo Iñaki Gabilondo, que ha tingut la valentia d'explicar als ciutadans espanyols el que està passant a al nostre país, i assenyalo el seu germà Ángel Gabilondo, única personalitat del PSOE que no ha vingut a Catalunya a insultar la nostra intel·ligència sinó a dir-nos coses.

Assenyalo el 99% dels tuitaires del sí i del no, que malgrat ser una majoria abassegadora no poden evitar que un 1% converteixi twitter en un lloc desagradable massa sovint. Aquest 99% no es mereix les deformacions i caricatures interessades d'alguns.

Assenyalo Ada Colau, que ha demostrat que deia la veritat quan en la campanya electoral de les municipals va dir que Barcelona en Comú era un projecte en clau estrictament local i no un trampolí de la campanya catalana de Podemos i ICV. Necessitem polítics que no menteixin.

Assenyalo tots aquells empresaris de Catalunya que no han fet res per espantar els seus treballadors i condicionar-ne el vot. I entre aquests, assenyalo especialment els que votaran no però han tingut l'escrúpol democràtic de no utilitzar la seva posició per coaccionar la plantilla. Té mèrit, perquè les portades dels diaris generaven l'ambient propici per fer-ho.

Aquests dies hem après moltes coses. L'amic David Heredia ho va deixar dit dimecres en un tuit que no puc millorar: "Aquest procés acabarà o no en independència, però ha posicionat tothom en el seu llindar real d'honestedat. I això és impagable". Voteu el que voteu diumenge (jo, Junts pel Sí), ens veiem dilluns. La vida continua.
Eduard Voltas.

No hay comentarios:

Publicar un comentario