sábado, 6 de octubre de 2012

Comença una nova etapa. El poble de Catalunya té la Paraula.

El President Mas emplaça els catalans a exercir

democràticament el seu dret a l’autodeterminació

-           
Discurs històric. El President Mas ha pronunciat davant del Parlament de Catalunya un discurs històric a l’alçada de la transcendència del moment polític que vivim i ha emplaçat els catalans a exercir democràticament i pacíficament el seu dret a l’autodeterminació per tal de garantir que el país pugui seguir sent i pugui seguir prosperant en el futur com no ho ha fet durant els darrers 30 anys.

-      
Comença una nova etapa. El passat dia Onze de Setembre la societat catalana va sortir massivament al carrer per demanar de forma cívica i pacífica un estat propi dins la Unió Europa que ens permeti seguir progressant com a nació. La gran manifestació de la Diada significa l’inici d’una nova etapa en la qual els ciutadans de Catalunya hauran de decidir quins camins cal emprendre en el futur.ç

-      
Cal traslladar la veu del carrer a les urnes. Davant d’un moment excepcional com el que estem vivint calen decisions excepcionals. En aquest sentit, el President Mas ha convocat eleccions al Parlament de Catalunya pel proper dia 25 de novembre per tal de traslladar a les urnes la veu que el passat Onze de Setembres es va fer sentir als carrers de Barcelona.

-      
Radicalitat democràtica. El President Mas ha entès i ha recollit el missatge que ha llençat la societat catalana. Si Catalunya vol engegar un procés de gran envergadura i dificultat com és el de la construcción d’un estat propi, cal consultar el poble de Catalunya i, en democràcia, l’aval del poble s’aconsegueix a través de les urnes.

-      
El poble de Catalunya té la paraula. L’any 2010 CiU va guanyar les eleccions amb el pacte fiscal en el seu programa electoral. La gran mobilització de la Diada combinada amb la recent negativa del Govern espanyol al pacte fiscal ha obert una nova etapa i, per tant, davant d’aquesta nova etapa cal també una nova legitimitat. Si ara volem anar més enllà del pacte fiscal és necessari l’aval de la ciutadania.

-      
El lideratge del President Mas. Davant d’una situació extraordinària calen decisions extraordinàries i calen també persones extraordinàries. Als polítics els correspon interpretar i liderar els moviments que es produeixen a la societat i el President Mas ha sabut escoltar i entendre el missatge dels catalans.

-      
Discurs de país. Lluny de fer un discurs de partit, el President Mas ha fet un discurs de país dirigit al poble de Catalunya. En el seu discurs el President Mas ha lligat les seves fites personals als objectius  nacionals de Catalunya, s’ha compromès amb els ciutadans a assumir personalment l’èxit o el fracàs d’aquest procés que ara tot just comença.

-          La força de Catalunya. El President Mas ha recordat en el seu discurs que ara no toca buscar enemics afora, sinó ara és el moment de fixar-nos en la força que tenim com a país. En aquest procés constituent que acabem d’iniciar ens avala una història mil·lenària, una democràcia i unes institucions de les més antigues d’Europa, una identitat forjada al llarg dels segles i una llengua pròpia que, malgrat tots els intents, ningú no ha pogut silenciar, però sobretot ens avala la nostra voluntat de ser i aquest és el millor aval que pot tenir qualsevol nació

No hay comentarios:

Publicar un comentario