sábado, 8 de febrero de 2014

El poble de Catalunya es sobirà per decidir el seu futur.


Els catalans decidiran el seu futur. D’acord amb la voluntat expressada de forma molt majoritària pel poble de Catalunya a les eleccions de l’any 2012 i seguint l’acord del gruix de les forces polítiques del Parlament, el proper dia 9 de novembre se celebrarà la consulta on els catalans decidiran democràticament el seu futur col·lectiu. El poble de Catalunya es sobirà per decidir el seu futur.
El resultat de la consulta no és negociable. La decisió que els catalans prenguin a les urnes sobre el futur de Catalunya no és qüestionable ni negociable. Es podrà negociar la manera d’aplicar la decisió que prenguin els catalans o la manera de desplegar el procés posterior a la consulta, però en cap cas la voluntat dels catalans podrà ser substituïda. El futur de Catalunya serà aquell que decideixin els catalans a les urnes.

Un cop els catalans hagin expressat la seva voluntat a les urnes i la consulta tingui un resultat, s’obrirà un procés de negociació amb l’Estat per acordar com s’aplica i com es canalitza el resultat de la consulta. Si el poble de Catalunya vota a favor de la independència s’obrirà un procés de negociació amb l’estat espanyol per fer una transició pactada i ordenada cap a una Catalunya independent, però en cap cas aquesta negociació serà per negociar el resultat de la consulta
. La voluntat del poble de Catalunya és inapel·lable.
Resolució del Parlament de Catalunya
. El passat mes de gener el Parlament de Catalunya va aprovar amb una gran majoria (CiU, ERC, ICV-EUiA, CUP i tres diputats del PSC) una resolució per sol·licitar al Congrés dels Diputats la delegació de la competència per convocar referèndums d’acord amb l’article 150.2 de la Constitució. El tercer punt d’aquesta resolució diu de forma molt clara que el referèndum és l’inici d’un procés democràtic els resultats del qual s’hauran d’aplicar d’acord amb el principi de legalitat i que un cop celebrat el referèndum s’obrirà un procés de negociació amb l’Estat.


Respectarem l’acord el Parlament de Catalunya. El Conseller de la Presidència va fer ahir unes declaracions que, com és lògic, anaven exactament en la línia del que fixa la resolució del Parlament de Catalunya aprovada per àmplia majoria. Sorprèn, per tant, que algun dels partits que van donar suport a aquest acord del Parlament qüestionin ara les declaracions del Conseller que van precisament en la línia del que es va acordar. Des de CDC no ens mourem de l’acord assolit per la gran majoria de les forces del Parlament de Catalunya.

Triple sí. Des de CDC ja vam anunciar que farem campanya pel triple sí: sí volem votar, sí volem un estat per a Catalunya i sí volem que aquest sigui un estat independent. Des d’ara fins que es convoqui la consulta CDC farà campanya perquè els catalans puguin decidir el seu futur votant a la consulta. Un cop la consulta ja estigui convocada, llavors CDC demanarà clarament el doble sí a la pregunta. Volem que Catalunya sigui un estat independent.

No hay comentarios:

Publicar un comentario