martes, 17 de abril de 2012

socialdemocràcia morta ?

Tots els partits que integraven l'anomenat tripartit, incloent-hi ERC, varen perdre vots a les passades eleccions. El problema no era només Montilla i va molt més enllà. En definitiva es resumeix en la falta de credibilitat dels partits d'esquerres actuals i d'aquesta partitocràcia corrupta i ineficient que tenim, falsament anomenada "democràtica", de la que la gent ja no n'espera. Si bàsicament governa la dreta és a causa del fracàs i l'incapacitat de l'esquerra actual per plantejar una alternativa amb cara i ull al sistema neoliberal, comú a la resta d'Europa, i a la manca de credibilitat nacional d'un partit com el PSC-PSOE, que lidera l'esquerra catalana.
 
Criticar a la senyora Merkel, argumentant que hem de retornar al sistema de crèdit fàcil i barat per anotar-ho a d'alt del sostre i després emblanquinar, no porta a cap lloc..Res serà igual com abans de l'esclat de les bombolles especulatives. Nomes sortiran endavant els estats que treballin en xarxa, que practiquin l'austeritat i que siguin eficients...Molt lluny d'una Catalunya que pateix un tracte colonial i segrestada per un model econòmic que la prostitueix des de la Jonquera fins Salou. I encara menys d'uns espanyols inadaptats geneticament per evitar la seva autodestrucció, com conseqüència del centralisme d'un forat negre anomenat madrid, que succiona i malbarata totes les energies de la península.


El futur ja no està en una socialdemocràcia morta que fa temps que ha traït els seus electors i els seus principis sino en els partits anticapitalistes que estan sorgint i sorgiran en el futur. Temps al temps.

No hay comentarios:

Publicar un comentario