miércoles, 15 de octubre de 2014

Segueixo emprenyat.


He de reconeixer que segueixo emprenyat.
Durant molt de temps fa que, puntualment, estic demanant coses a ERC, fins i tot algú em deia, que jo els tenia mania.
Mania cap ni una, de fet hi tinc bons amics i respecto el fet que tinguin una altre ideologia política que no puc compartir perque soc amant de la gestió i perque estic a un partit on el benestar dels catalans és un dels objectius bàsics.
Vaig denunciar que molts dels seus militants i simpatitzants, s'equivocaven d'objectiu a les xarxes i al carrer. En lloc d'intentar convencer a indecissos es volcaven en parlar amb els ja convençuts amb la independència creant dubtes sobre si el President Mas els portaria cap a la independència.
Vaig demanar que ERC entrés al Govern com ho demanava el President Mas, des de fa més d'un any, justificant que es necessitava un Govern en majoria per a poder negociar a Madrid una consulta. No es va fer ni cas ( i sento dir que va ser per motius partidistes) i no vam tenir força negociadora a Madrid.
Em vaig enfadar molt quan ERC va demanar entrar en el govern fa poc més d'un mes i mig, i ho ha seguit reiterant. Què pot aportar ERC al govern? Garantir la consulta diuen ( ara en parlaré), res més. Evidentment per a la consulta no calia que entressin i ja es va demostrar ahir... ( Torno a sentir dir que va ser per motius partidistes)
Totes les forces polítiques, i podria posar ara la medalla al meu partit per ser el primer en dir-ho però no és el que toca ara, van coincidir que les responsabilitats i el posar la cara per a les possibles sancions de Madrid no podien ser els funcionaris. Doncs, si us fixeu, és l'unic canvi que es fa. Tot allò que hauria de fer un funcionari s'ha tre ( treure el padró, donar taula electoral, etc).
Les garanties de la consulta son exactament les mateixes que l'anterior, no té garanties democràtiques ( el no no està representat), no serveix per a prendre decissions ni efectuar accions, però si que val per a fer una demostració internacional de la força i ganes de decidir Catalunya el seu futur, i aquesta proposta del President Mas, que és la parlada, ens ajuda més, i deixar clar que tot i que en condicions precaries votarem la nostra llibertat, a més de donar-nos un resultat millor, unir-nos, sobre tot políticament.
Sempre, en tots els casos, des de que el Congreso va denegar el referendum, es va dir que la consulta hauria d'anar seguida d'unes plebiscitàries. Les plebiscitàries ( son unes eleccions a la Generalitat), amb una llista única i amb la DUI o independència al programa, valdrien per a ratificar, ara sí amb garanties democràtiques el SI, i per a donar legitimitat a un govern de concentració ( torno a dir que dubto molt, i en aquest punt coincideixo amb tots els economistes, que hi hagi mai una DUI perque no interessa ni a ells ni a nosaltres, encara que, si ens obliguen s'haurà de fer).
Anar a unes plebiscitàries junts ens pot garantir la independència. Anar per separat complicaria molt que el SI quedés clarament ratificat i després hi hauria problemes per a crear el govern de concentració perque s'hauria anat per separat. Anar junts desfà tot aquests problemes.
Tot això ho sabia el sr. Junqueras, amb tot això hi estava d'acord.... Però se li va dir de nou que no calia la seva entrada al Govern ( clarament per motius partidistes ja que no podia aportar res) i que s'havia d'anar tots junts a les plebiscitàries. Aprofitant que IC-ICV no volia ni sentir a parlar de plebiscitàries perque no son independentistes, ERC es desmarca dient que portaran una DUI al programa i volen eleccions a la Generalitat, i que surt de la consulta ( Recordeu que un dels objetius és l'unitat).... I aquí em vaig tornar a enfadar perque era aprofitar per a trencar per motius purament partidistes i llençar un missatge que era el mateix que tothom tenia coll a vall i acordat.
Ahir al matí el President Mas va demostrar, de nou, el seu lideratge en el procés, és el govern el que pot fer possible la consulta i demana que la trencadissa s'arregli, però la consulta s'ha de fer ( unitat) i recorda que després s'ha de fer unes eleccions anticipades amb una llista única i de fet va utilitzar dues frases molt clares:
- Aquestes eleccions s'han de fer si sabem que hi ha unitat i es poden guanyar ( sino fariem el tonto).
- Jo no puc obligar a ningú a anar junts, que és el dessitjable i sabem tots que necessita el país, i no puc entendre que es vulgui anar per separat a no ser que es tinguin anhels de conquerir la Generalitat ( que, evidentment no toca).

Ahir per la tarda ja vaig estar una mica més tranquil perque era evident que ERC havia quedat retratada i recularia, però en Junqueras em va tornar a emprenyar. Va dir que faria costat a la consulta, només faltaria, però que el President havia incomplert un pacte... i condiciona la llista conjunta a una DUI... Es a dir, ho condiciona tot al que ja estava pleestablert....
Senyors d'ERC, durant molt de temps han estat dient que el líder és el President Mas i han estat el primer partit polític al mont que ha fet vots utilitzant el líder d'un altre partit, però s'estan equivocant en una cosa, ara no valen els partits.
La societat civil catalana ha demostrat una cosa que no està sent possible per culpa de vostés. Unitat, perque sense unitat no tenim res a fer.
Deixin de pensar en clau de partit, pensin en clau de país, confirmin al poble català que volen realment la independència.
Tothom ha reconegut el lideratge del President Mas, no parlem de que CiU ( dubto el tema d'Unió tot i que la majoria volen la independència) o CDC sigui el nom de la llista, parlem d'una candidatura única per a la independencia on tothom ( partits sobiranistes i societat civil) estigui representat i que ja sigui el govern de concentració, sino caldria negociar aquest govern i el ridícul, vist el que hem vist, seria espantós.
Després de dos anys, eleccions i tothom per la seva banda però essent independents.
Per això demano a tothom que feu arribar aquest escrit i denuncieu qualsevol intent del partit que sigui de partidisme. Ara parlem de pais, no de partits.
A qui pensi en clau de partit se li ha de deixar molt clar que ens està posant un pal a les rodes per a ser independents.
Visca Catalunya lliure ! Tots junts sí podrem!

No hay comentarios:

Publicar un comentario