miércoles, 15 de octubre de 2014

La culpa sempre serà d'en Mas


No es pot carregar la responsabilitat d'un procés polític a servidors públics, que són ciutadans que no tenen responsabilitat política. Ni per a una falta administrativa. Mentre existeixi el poder espanyol sobre Catalunya, s'ha de complir la llei espanyola en tot allò que afecta els ciutadans, i l'incompliment és a càrrec dels polítics.

ERC, que he votat durant quinze anys, és un partit immadur i caïnita, dotat d'una gran capacitat per a l'autocommiseració i d'una certa habilitat amb els ganivets. Pretén que la coalició del govern es cremi, i si no es crema amb les retallades de Madrid que la premsa li imputa (falsàriament), doncs prova que cremi els seus propis funcionaris, molts dels quals voten o han votat ERC. La culpa sempre serà d'en Mas. En Junqueras no hi entén, de política, i per això ha estat acceptat al capdavant d'ERC perquè així els ganivets s'aturen. A mi, això que ha passat no m'estranya gens ni mica.

A més, donades les circumstàncies (això de "circumstàncies", com el concepte de "realitat", no ho entén el kantià Junqueras), ens trobem en la millor situació possible: hi haurà consulta amb participació popular, com sensatament demanava la CUP (per una vegada), no és vinculant però això és igual ja que la part jurídica aquí no compta, i encara pot tenir més efecte polític que fent concessions com fins ara al poder espanyol; i és la mateixa consulta, que ningú no s'equivoqui, amb la pregunta doble que en Mas va haver de pactar amb l'Herrera per poder arribar aquí.

L'Herrera ha vist que el vigia de la nau albirava terra, i s'ha tirat en mar. "Hi arribaré nedant!", ha cridat. "Ei, que hem vist terra, però a l'altra banda!", li criden. En Junqueras ha vist com els seus nens macos s'han enfadat perquè en Mas continua de capità i els ha dit: "No us amoïneu! Veieu? M'amagaré a la bodega. Crideu-me si hi ha tempesta." Però qui és Jonàs i complirà al final la missió és un altre. Com que no hi creuen, els nens macos d'ERC, doncs és igual.

No hay comentarios:

Publicar un comentario