jueves, 16 de octubre de 2014

Encara estic emprenyat, no tinc remei !!!!

Ahir ja us vaig dir que estava molt emprenyat, però per la tarda vaig passar vergonya.
Sento molts catalans independentistes que argumenten dient que els espanyols son manipuladors i resulta que aquí, per desgracia, també n’hi ha d’aquests.
Vull denunciar un escrit que corre per la xarxa convocant als catalans a l’acte de diumenge de l’ANC defensant que tots els partits vagin per separat i amb la DUI com a programa. Això, evidentment, no és un text que ve de l’ANC sinó un grup de gent que recolzen a un partit interessat en aquest punt. ( Qui tingui dubtes ho pot veure al meu mur ja que van tenir la barra de penjar-lo a les 20:00)
Això és un acte de manipulació i s’ha de denunciar, perquè s’ha utilitat quelcom de l’ANC per a fer partidisme ( I ja sabeu a qui em refereixo). Em va donar molta vergonya que s’arribi a aquest punt.
Però avui volia parlar precisament de llistes conjuntes o separades.
El Consell Nacional de la Transició deia clarament que hi hagués una llista única formada per societat civil i partits sobiranistes perquè, d’aquesta manera, es ratificava el resultat de la consulta, ara sí amb totals garanties, i s’escollia el govern de concentració. En l’objectiu de la llista havia de figurar la Independència, perquè podia venir per dos costats, un per la negociació i un altre per una DUI que era la darrera opció.
Tot això està escrit i aprovat per tots els partits polítics sobiranistes, ANC I Omnium, es a dir que, aquell que proposa el contrari, és qui realment incompleix, o, segons el President Mas, “ té anhels de conquerir la Generalitat”.
Jo voldria analitzar què passaria si anem tots junts i si anem per separat.
Junts implica que fem campanya conjunta i que, a més de donar una veritable imatge d’unitat a nivell internacional ( molt important), i, si es guanyen les plebiscitàries ja està escollit el govern de concentració, no cal negociar res entre ningú i la imatge que es dona és de quòrum total i d’organització.
Separats implica guerra durant la campanya. Sé que algú dirà allò de, no, no ens atacarem entre nosaltres, anem tots junts. Això no s’ho creu ningú, qui munta una llista separada és per a guanyar a l’altra i si es fa això es cau en una guerra durant la campanya. Guerra contraproduent perquè pot ajudar als indecisos a no votar l’opció del SI.
Imagineu, que no ho crec, que guanyen les forces pel si, a negociar un govern de concentració, o el plantejament és que el que guanya ho munti tot solet?... Un gran risc.
Ahir sentia unes paraules que, tot i haver-les sentit molts cops no deixen de ser molt maques: Deien que del trencadís català es poden fer coses molt maques quan es junta…..
El problema serà que, per interessos partidistes el trencadís quedi com està i perdem una oportunitat única.
Si no et fa res penja-ho al teu mur per tal de que tothom prengui consciència de que la unió fa la força i tot i ser militant d’un partit que vol anar per separat s’ha de fer veure al partit que no és la manera. Ara no toca partit, toca país. No toca conquerir la Generalitat, toca conquerir la llibertat.



No hay comentarios:

Publicar un comentario