domingo, 9 de junio de 2013

CDC creu que s'ha de cohesionar el "discurs intern"

La direcció de Convergència Democràtica ho té clar i considera que el desgast que pateix CiU, com ha demostrat l'últim sondeig publicat per El Periódico, es deu a la falta d'un discurs intern "cohesionat", sense fissures.

Si CiU perd suports electorals, per tant, és perquè no s'ofereix una imatge sòlida que realment la federació defensa el dret a decidir i un projecte independentista per a Catalunya. I el factor que distorsiona, que impedeix aquesta cohesió, és Josep Antoni Duran Lleida, el líder d'Unió.

El secretari d'organització de CDC, Josep Rull, ha afirmat a ACN que CiU "ha de cohesionar més el seu discurs intern", en al·lusió al projecte sobiranista. "És evident, ho veu tothom", ha afegit.

Segons Rull, els matisos que aporta Unió Democràtica "són bons", però no al preu que "alterin la substància de les coses".

Crítiques a Duran a les xarxes socials

El fet és que la interpretació de Rull és la que impera a les xarxes socials, monopolitzades, en gran mesura, per líders d'opinió netament sobiranistes. Duran és objecte d'àcides crítiques des del moment en el qual es va difondre l'enquesta d'El Periódico, que deixava CiU, per primera vegada, per darrere d'Esquerra Republicana, amb uns 35 diputats, pels 50 que té ara.

Convergència s'aferra als fets, i als documents aprovats en el si de la federació nacionalista per presentar-se a les eleccions del passat 25N. I al programa electoral, CiU, conjuntament, va defensar una consulta sobiranista, sota el principi del dret a decidir.

El compromís d'Unió

Rull també ha citat les resolucions aprovades en el Parlament, i els organismes que s'han engegat, com el Consell Assessor per a la Transició Nacional o la tramitació de la Llei de Consultes.

Respecte a les pròpies resolucions d'Unió, Rull ha anat més enllà, en recordar que el partit de Duran Lleida va aprovar al seu últim congrés una ponència política que fixava com a objectiu la creació d'un nou estat dins d'Europa.
Per tant, segons Rull, "el compromís de CDC i de CiU amb la consulta és clar i evident".

No hay comentarios:

Publicar un comentario