lunes, 6 de enero de 2014

Prioritat Catalana: Units en tot el que sigui valuós per Catalunya.

Creix la possibilitat d'una candidatura unitària pro-sobirania de Catalunya a les eleccions europees. La fórmula, que setmanes enrera semblava decaure, ha tornat a agafar força arran de l'evidència que el procés català ha entrat en l'escena europea i que els vots en els comicis seran observats amb tot detall. La lectura dels resultats a Catalunya repercutirà en la continuïtat del procés sobiranista.

La candidatura, si es concreta, estarà formada per representants de la societat civil, de CiU i d'ERC, amb una aposta clara per reivindicar davant la UE la sobirania catalana.
És molt bo que els partits i la societat civil vagin junts, als menys fins a aconseguiu el nostre comú propòsit d'independència, després ja es farà cada partit la seva política.
Sort que els catalans d'ara tenim sentit comú i no ens deixem portar pel discurs infantil i decimonònic de "aii nooo, que CIU son de dretes i fatxes i no vull res d'ells". Ni Esquerra Republicana es un partit d'esquerres ni CIU es un partit de dretes (ja els hi agradaria a mes d'un que es pogués homologar-se amb el PP i així justificar els seus propis discursos desfasats de "lluita de classes").
Seria meravellós que dins d'aquesta candidatura hi fossin tots els partits que s'han posat d'acord amb la data i la pregunta. Seria meravellós que la gent més radical d'esquerres entengues que sense les eines d'un estat propi, mai podrem practicar polítiques socials llevat de la caritat cristiana.
Es una oportunitat que no podem deixar passar. És una molt bona notícia que els partits centrals del nostre arc parlamentari ho vagin entenen. Crec que l'ANC i el CCN han ajudat a la comprensió. Espero alçada de mires i defensa dels interessos generals i no dels partidaris. No crec que es pugui obtenir el mateix impacte des de candidatures diferents, barrejats amb partits d'altres nacions.
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario