domingo, 16 de septiembre de 2012

No patiu per Europa, hi serem.

Si Europa no admetés Catalunya com a membre de la Unió no estariem obligats a pagar la part proporcional del deute espanyol que ens pertoca. De veritat creieu que això ho permetria Europa? Se n'està parlant molt de com quedaria Catalunya quan siguem estat independent però... com quedaria Espanya? si Europa no ens admet per manca d'unanimitat (per ex. perquè Espanya s'emprenyi i ens foti el seu vot) nosaltres, obviament, no estariem obligats a pagar ni un euro del deute amb Europa (perquè no hi seriem), és a dir, seria Espanya (ja sense els calers de Catalunya) qui hauria d'assumir aquesta obligació. 

A més a més, no hi ha cap precedent d'un estat que s'hagi fet independent d'un altre que ja és a Europa, per tant, no és matemàtic que ens facin fora d'Europa. Catalunya, incardinada a Espanya, ja és a Europa des de fa molts anys (apliquem les seves lleis, etc). És una qüestió política i de diplomàcia perquè no hi ha cap llei que ho prohibeixi.

Resumint; no patiu, ni a Espanya, ni a Europa els hi convé que ens quedem fora d'Europa. Tota la por que estan fotent des del govern espanyol és pura estratègia política perquè, precisament, són ells qui tenen por.

No hay comentarios:

Publicar un comentario