miércoles, 19 de septiembre de 2012

ESCENARIS INDEPENDENTS.

És evident que el farol del pacte fiscal és només això, un farol. Però a la vegada una excusa per a les importants decisions que es prendran els propers mesos. Com aquell que diu "ja us vaig avisar..."
Els milhomes de Madrid, els "macarres" com algú del Govern els va definir, han dit el que havien de dir, sorneguers i prepotents, i que de fet era el que el MH esperava. La coartada és perfecta. El suport a una secessió unilateral és majoritari al pais. Com a bon convergent, tot ha d'estar ben lligat abans de prendre qualsevol decisió, per intrascendent que aquesta sigui. El compte enrrere ja ha començat i a Madrid ho saben. La maquinària estatal fa temps que treballa, primer a l'ombra, i després, quan la cosa ja sigui oficial, obertament.
Hem d'esperar, doncs, un reguitzell inacabable d'imputacions judicials dels líders soberanistes en temes que molts ja creien oblidats o de nous i dissenyats per a la ocasió.
Cap a la tardor, davant del fracàs irreversible del pacte fiscal, el MH haurà de convocar eleccions, presentant-s'hi amb un programa ja obertament sobiranista, sense ambigüitats, que juntament amb Esquerra, Solidaritat i Iniciativa han de donar una majoria parlamentària àmplia per a una declaració unilateral d'independència i que hauria de ser refrendada pel país a posteriori. El repte és temptador per a qualsevol polític. És una ocasió única per passar a la Història i voluntaris no en faltaran. La Història. Qui sap. Ara ja hi ha més a guanyar que a perdre. Però només ara, mai abans havia existit una confluència de factors com l'actual.
I és aquí on comença el veritable ball de bastons ja que aquest paisatge, nou i radical, ensorraria les perspectives de recuperació econòmia d'Espanya, abocant-la definitivament al rescat total.
Antes pobre que rota. A La Moncloa, algú ja ha començat a rellegir l'article 8 de la Constitució. Els punts, les comes, les ambigüitats. Tot compta a l'hora d'una decisió com aquesta, possiblement la més important que mai s'hagi pres a Espanya.
Mentrestant, els Comités de Consciencia Ciudadana estan a l'aguait, preparats arreu del país.
El punt d'inflexió, ara si, la tardor del 2012.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario