lunes, 10 de noviembre de 2014

Una jornada històrica 9N2014.

Després d’una jornada històrica, el poble català va respondre tot i els pals a les rodes que es van posar des de Madrid.
Realment coincideixo amb el President que el triangle entre Govern, Voluntariat i Associacions ha estat perfecte i ens marca el camí a seguir, ho vaig sentir d’ell i ho vaig sentir de la Carme Forcadell : Junts.
Vaig estar veient els comentaris a les xarxes d’aquells que defensen la unitat amb Espanya, curiosament, la majoria dels que parlen per aquestes xarxes no van anar a votar. Si mentre es parlava de si independència Sí o No, els que defensen aquesta unitat amb España no tenien cap argument cert ( podien dir moltes coses però fora d’Espanya tenen molt clar que no és així tal i com ratifiquen els dos únics informes neutrals que hi ha que, per cert, seguint utilitzant la mentida, a mi més d’un unionista em va dir que hi havia molts informes internacionals en contra de la independència i, evidentment, encara els estic esperant), ara miren de confondre amb la participació.
A totes les votacions, sigui consulta, referendum, eleccions, el que sigui, hi ha, per desgràcia un elevat percentatge de no participació. De fet, si hem de tenir en compte una participació molt i molt alta, hauríem de parlar d’un 70%.
Si agafem el resultat del SI SI i el posem a qualsevol acte amb urnes celebrat a Catalunya, implica una victòria amb el 68% com a mínim ( perque depèn de la participació). Per això la jornada va ser un gran èxit, primer per la participació i, després, per un resultat que ens farà anar més ràpid cap endavant.
A aquests senyors que defensen la unitat amb Espanya sense tenir en compte què diuen a l’estranger i que ara volen ridiculitzar el resultat, jo els diria que a les darreres eleccions a la Generalitat, el vot total va ser de 3.650.000 vots i que el resultat d’ahir implica una victòria pel 50% pel SI SI, havent escrutat només el 80% amb la projecció que indicava abans del 68%. Es clar que, a aquesta dada hauríem de sumar aquells Si i en blanc, i a molt vot ALTRES de gent que va introduir una butlleta sense complimentar junt amb una altre amb el SISI ( va ser el 100% dels casos, per exemple, a Vallgorguina).
Va ser un èxit i això ho demostra la cobertura internacional i els comentaris que hi ha a tot el mon al respecte.
És curiós que mentre el mon queda enlluernat pel nostre esperit democràtic, a Espanya es mira de ridiculitzar... És evident que no han aprés res.
És el resultat d’un estat que no ha tingut gaire temps de democràcia a la seva història.

No hay comentarios:

Publicar un comentario