sábado, 2 de agosto de 2014

Estic d'acord. Jo tampoc el linxare.Deixen que la justícia faci la seva feina i nosaltres cap la independència .

Pujol significa la fi de la innocència per molts i moltes catalanes. Jo no me'n alegro ni disfruto però sí que vull que comparegui davant la justícia, que respongui  almenys perquè el mal al país, a la imatge dels catalans dins i fora, a les nostres aspiracions com a poble, etcètera, la corrupció que ha deixat, la manca de esperança en molta gent, etcètera és greu, és irreparable. Per tant, aixequem-nos i tornem a començar sense venes als ulls, que ja som grans i aquest pal ens farà responsables del nostre avenir i més exigents amb els nostres polítics. El 9 N fotem el camp !!!

Tots tenim molt clar que Espanya fa com els nazis de Casablanca: el joc il·legal només era l'excusa, l'autèntica raó per la que van fer tancar el Rick's Cafe és que s'hi havia cantat la Marsellesa. Tots tenim molt clar que Espanya no obre aquest dossier per combatre la corrupció sinó per combatre el procés sobiranista català. Això tots ho sabem. Però també estaria bé que tinguéssim claríssim que, un cop siguem lliures, el funcionament d'aquest país ha de ser totalment un altre. Un cop assentades les bases del consens nacional caldrà fixar les del consens ètic. No pot ser que hi hagi indignats només davant la corrupció o la mala gestió dels altres. A tal efecte, hi ha una cosa que ja està inventada i que és estupenda. Se'n diu democràcia. Que implica divisió de poders, no com ara, que la justícia és un titella. I premsa lliure, no com ara que tota és progre o sectària.

Tinguem una mica de calma, tots plegats. La història s'escriu sempre amb la perspectiva del temps, que ha anat posant totes les coses al seu lloc. No tinguem pressa a escriure ni a jutjar la vida dels qui encara ni han tingut a bé de morir. Nosaltres a treballar en allò que ens toca, la història ja l'escriuran els nostres fills i néts.

 I si m'està molt bé que s'aclareixi tot el que hi pugui haver per aclarir, em molesta molt la seva compareixença al Parlament. Estem acostumats que quan l'ombra de la sospita plana sobre un polític, els seus el defensin i els contraris els vulguin esquarterar. Al ex-President Pujol l'han deixat sol fins i tot els seus, i el pim pam pum que organitzaran servirà només el interessos de l'Alicia i el Ribera, mentre distreuen dels Gürtel, ERO Andalucia, Barcenas, Fabra, Matas, Cañas, etc, etc,etc,etc,. Ho intentaran aprofitar els del PSC per ocupar espai al TN, per alguna cosa més que canvis de lideratge degut a la continua davallada. I servirà per què ICV pugui, com diu en Toni Aira: "...vulgui guanyar batalles (jo diria, batalletes)que amb ell en actiu no va poder ni aspirar a empatar...". Els espanyolistes ho aprofitaran per justificar l'espoli i la pervivència d'un estat feixista i colonitzador. En fi, que en un país sobirà i normal hauria de caure tot el pes de la Llei i la Justícia. Però en un país com el que estem patint, no m'interessa que els ocupants jutgin a un dels (fins ara) valors de Catalunya.


Les ganes i les alegries indissimulades que veiem aquests dies no són ganes i alegries no pel que Jordi Pujol pugui tenir de corrupte que ja es veurà sinó pel que ha tingut de nacionalista català.
 Hagi fet el que hagi fet Jordi Pujol, res no canvia del fonamental: som una nació i Espanya ho nega, Espanya ens vol castellanitzar o sigui assimilar-nos, exterminar-nos com a poble i nosaltres tenim tot el dret del món a resistir-nos-hi i finalment també resulta que Espanya ens roba any rere any el 8 per cent del PIB i això seria l'únic que caldria corregir en el pitjor dels supòsits: si Jordi Pujol s'hagués apropiat, ell directament o a través dels fills, de diners en comissions, és a dir, si Jordi Pujol hagués fet el que sabem del cert que han fet tant PSOE, com PP i el rei d'Espanya, llavors la xifra del 8 per cent del PIB hauríem de reduir-la en una milionèsima, deumilionèsima, centmilionèsima, això ja dependria de la quantitat sucada en cas que la cosa anés per aquí. O sigui que la diferència seria infinitesimal en aquest punt i inexistent en els altres dos. Canviaria, això sí, la valoració que el poble de Catalunya faria de Jordi Pujol.

No hay comentarios:

Publicar un comentario