miércoles, 28 de noviembre de 2012

Ja mateix tenim que fer pinya.

La culpa de tot aquest desconcert i de la decepció de gran part del sobiranisme català és dels propis catalans, sobretot d'aquells que es diuen independentistes i que han preferit dividir el vot i votar opcions minoritàries com Esquerra, SI o CUP a costa d'afeblir el president Mas, que amb un full de ruta a favor d'un estat català dins Europa havia portat la il·lusió a tanta i tanta gent. No sé per què, potser perquè som un país que portem tres-cents anys sotmesos a un poder estrany, però els catalans sempre ens equivoquem en els moments decisius. I ara no ha sigut diferent. Com diu Ferran Sáez Mateu avui al diari "Ara", les opcions per tirar endavant el procés sobiranistes són ara més petites que abans de les eleccions. Davant les enormes dificultats que ens trobarem, amb una crisi econòmica tremenda i una guerra total per part de l'estat espanyol, el procés només pot tirar endavant amb un govern fort, majories clares i lideratges forts. I els catalans, amb el seu vot, han posat les coses molt i molt difícils.
El president Mas s'ho ha jugat tot, ha donat la cara, ha arrastrat al partit, ha fet tot i més. I ara ERC surt amb tacticismes per no mullar-se, "suport extern". No m'ho puc creure, però si estem en uns moments històrics delicadíssims, en que tot penja d'un fil. Senyor Junqueras vostè que sap tanta història, Ha vist mai que la història l'escriguin els covards?
Sr. Junqueras. Sé que el seu partit és assembleari i ha de fer una mica el que decideixen, però estic profundament decebut. No sap fins a quin extrem! Vaig celebrar els resultats de les eleccions, home, m'hagués agradat molt que ciu s'hagués quedat amb mínim 60, i que el PP hagués quedat fins i tot fora, sommiar és gratis, però els resultats em van donar esperances. Moltes. Vaig pensar que a la maduresa de CiU se li afegia el control de les retallades més dures i, sobretot, unes ganes més actives i fermes d'anar cap a l'estat propi. Vaig veure claríssim en aquell moment que anirien plegats, perquè Catalunya així els ha confiat que ho fessin. I ara surten amb això!!! estan donant la raó als espanyolistes més rancis, de poble que no sap posar-se d'acord. Els estan donant motius per menystenir-nos encara més. Els dic sincerament, que si no pacten JA MATEIX, o fan pinya i demostres al món que els catalans volem el que volem, NO VOLDRÉ SABER RES DE VOSTÈS MAI MÉS. I no sóc l'únic. preguntin, veuran quants pensen així. No permetis que ens sentim abandonats, sense rumb i a la deriva....

No hay comentarios:

Publicar un comentario