viernes, 28 de noviembre de 2014

Llista única !!!!

Som, per la feina de molts, en una cruïlla històrica. El president Mas ha fet la proposta que havia de fer. Ha posat per davant el país que els seus, per davant el país del partit. Veig que estan a favor de la seva proposta els que no juguen a partit, juguen a país: Òmnium i ANC. No esperava molt dels partits, si alguna cosa més. No faré valoracions, només reflexionaré sobre el mateix que ja vaig reflexionar abans de les eleccions del 2010. Parlaré de sinergia, en català amb accent prosòdic sobre la segona “i”, com energia.
La sinergia és l’acció coordinada de dos o més elements, actuacions, mitjans, missatges, etc., per aconseguir un efecte més gran del que tindria cadascun de manera independent.
En termes polítics la llista única independentista, malgrat enquestes interessades dels enemics, és sinèrgica, aconseguiria un efecte molt més potent que les llistes separades dels mateixos elements. És cert que alguns dirien “jo no votaré mai…”, ni cas, talibans que podrien millor ser a Podemos. Catalunya està per davant. Amb tot, molts més, veient la força unitària, la generositat, la renúncia… en favor de Catalunya, es decidirien, es mobilitzarien en favor del país. Seríem invencibles, el món ho veuria. No crec que calguin massa línies per explicar això. Si algú no ho entén, què hi puc fer jo? Catalunya ha estat sotmesa a Espanya molts segles perquè molts, que podien actuar, no van entendre el que per a mi, avui, és obvi. Jo no sóc savi de naixement, per a mi no era tan obvi fa deu anys el que ho és ara, jo observo els principis de la naturalesa i dedueixo. El principi científic. No ho dubteu i castigueu políticament al que no actuï en favor de la unitat.
Artur Mas no és un polític, fa política. Quan va deixar de fer política de partit va créixer molt, es va fer gran i ha ajudat a posar Catalunya en el camí de la llibertat. Fins no fa molt els polítics al poder posaven traves al camí del poble, ara Mas ens acompanya posant-se al capdavant.
Llista única!

No hay comentarios:

Publicar un comentario