domingo, 22 de julio de 2012

País mediocre??????

Potser ara el temps d'acceptar que la nostra crisi és més econòmica, va més enllà d'aquestes o als polítics, la cobdícia dels banquers o la prima de risc. Assumir que nostres problemes no s'han acabat convertint en una festa d'altra banda, amb una altra bateria de mesures urgents o una vaga general. Reconeixent que el principal problema d'Espanya no és Grècia, l'euro o senyora Merkel.... Suport per tractar de corregir-lo, que ens hem convertit en un país mediocre.

Cap país aconsegueix aquesta condició de la nit al dia. En tres o quatre anys. És el resultat d'una cadena que comença a l'escola i acaba a la classe dirigent. Hem creat una cultura en què la mediocre són més populars a l'escola, els primers alumnes que s'impulsen a l'oficina, que la majoria s'escolten en els mitjans de comunicació i els únics que van votar en les eleccions, no importa el que fas. Perquè ells són els nostres.

Estem tan acostumats a la nostra mediocritat finalment acceptem com l'estat natural de les coses. Excepcions, gairebé sempre es redueix a l'esport, servim a negar l'evidència.

-Mediocre és un país on els residents passen una mitjana de 134 minuts al dia amb una televisió que mostra principalment spam.

-Mediocre és un país que la democràcia no ha estat un President que parla anglès per tot o tenen un coneixement mínim sobre política internacional.

-Mediocre és l'únic país del món que en la seva sectarianisme ranci, ha aconseguit dividir fins i tot associacions de víctimes del terrorisme.

-Mediocre és un país que ha reformat el seu sistema d'educació tres vegades en tres dècades als seus estudiants a la cua del món desenvolupat.

-Mediocre és un país que no té una única Universitat entre el 150 millor en el món i obliga els seus millors investigadors d'anar a l'exili per sobreviure.

-Mediocre és un país amb una quarta part de la seva població en atur, no obstant això, s'ha trobat més raons per indignats quan els guinyoles en un país veí bromes sobre les seves atletes.

Un país on la brillantor de l'altra provoca la sospita és mediocre, la creativitat és marginats i sancionar independència.

Un país que ha fet l'aspiració Nacional gran, perseguit sense complexos per milers de joves que busquen a ocupar la plaça següent en el joc de Gran Hermano, per polítics que insultar sense haver de proporcionar una idea, caps que estan envoltades per mediocres, dissimular la seva pròpia mediocritat i estudiants que ridículitzant al company que s'esforça.

"Mediocre és un país que ha permès, anima i celebra el triomf de la mediocre, marginant l'excel·lència per deixar dues opcions: deixa o permès d'empassar per la marea gris imparable de la mediocritat."

No hay comentarios:

Publicar un comentario