sábado, 7 de julio de 2012

Ara el govern vol reduir l'atur per estalviar.

A veure, estafa no crec que sigui la paraula, de fet el que es cotitza per la prestació d'atur és ridicul, un 1,55%, en una nòmina de 1000€ bruts suposa 15,50€, al cap de 6 anys haurem pagat 1116€, i en canvi tindrem dret a una prestació de 700€ els primers 6 mesos i 600€ els altres 18, aproximadament 15.000€. Per tant si cadescun de nosaltres hagués de cobrar en funció del que hem aportat per la contingència d'atur, no tindriem ni per cafès. A més resulta que la majoria de la gent esgota la prestació i solent trobar feina en els darres mesos. El que també s'ha parlat algun cop de fer és incrementar el que es cobrar però reduir el termini, de fet Espanya és dels païssos a on es cobren més mesos de presatció, i casualment un dels que té la taxa d'atur més alta entre els països del nostre entorn. és a dir la prestació ha de servir per parar el cop de la pèrdua de feina, però en cap cas pot esdevenir una mena de dret consolidad a unes vacances pagades de 24 mesos. (I per que consti, ni voto, ni he votat mai al PP, ni són especialment sants de la meva devoció.

¿Per què aquesta mania de comparar-nos amb Alemanya ú altres països d'Europa quant ens pugen la benzina o qualsevol impost, ens fan pols la nòmina amb l'IRPF o ens retallen drets socials com a ensenyament, sanitat o pensions?.Tot i això, no s'esmenten ni els seus sous ni els seus drets ni el benestar producte dels seus impostos, que a més són respectats per l'estat amb una serietat que nosaltres n`hi em somiat mai.

 La realitat, és al carrer i no en enquestes o estadistiques.No vull comparar la mentalitat laboral d'un espanyol amb la d'un japonès, és cert , però en dir que som el país amb màs atur d'Europa i que casualment tenim la prestació màs llarga, jo interpreto que escurçant la prestació, casualment, també baixaria l'atur.I pot ser que per a alguns o molts, la desocupació sigui una vacança de 24 mesos, però li asseguro que no ho és per a tots i en aquest cas concret, generalitzar és del màs injust.Repeteixo que la realitat està al carrer.I per últim, seria desitjable sancionar els que defrauden amb la prestació, a Alemanya i altres països d'Europa, això ho vigilen molt, però mai legislar de manera que paguin tots els aturats en conjunt.Ultimament veiem massa sovint que les lleis castiguen a justos i pecadors,i aixó no es legislar amb justicia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario