miércoles, 13 de agosto de 2014

Fenomen "podemos" o "guanyem".

Avui m’agradaria parlar del fenomen "podemos" o "guanyem".
Suposo que ningú se n'ha adonat de que el seu líder, en Pablo Iglesias es professor de Ciències polítiques, es a dir, es una persona cultivada en l'art de la política.
Tot i ser un partit en el que, segons ells diuen, participa tothom i té entrada tothom, és bastant curiós la quantitat de estudiants o llicenciats en política que hi ha a les seves llistes. Perquè?
Molt fàcil. Si mireu la història de l'evolució dels partits polítics a cada país, us adonareu que només hi ha dues maneres de que un partit creat de res tingui representació i seguiment ( Només que s’aconsegueixi, després seguir és fàcil ): Tenir un líder famós o utilitzar la demagògia.
Casos amb líder famós: Suarez, amb la creació de CDS ( Venia de president del govern espanyol i el coneixia tota Espanya en aquell moment); Alvarez Cascos amb Foro Asturias ( President d'Asturias amb el PP conegut per tothom en aquelles contrades ); Rosa Diez fitxa a Toni Cantó pel seu UPD ( Era coneixedora que, a més de demagògia necessitava un famós i va optar per un actor, per cert, l'únic que es va deixar ).
Després repassarem casos històrics de partits que utilitzaven la demagògia però abans m'agradaria recordar què significa. Us ho resumiré fàcilment: Dir el que la gent vol escoltar, amb independència de si és o no viable.
Ara mirarem punts de demagògia en el discurs Podemos/Guanyem.
Sistema assembleari: Encara no hi ha constància de cap partit que hagi funcionat assembleariament en la història sense una manipulació per part dels que estan a dalt ( realment son els dirigents). Hom es pot preguntar com es pot controlar i em remuntaré a l’època pre alemanya Nazi, al NSDAP, partit que era assembleari i on el més habitual era que els dirigents tinguessin infiltrats dins de la gent que escoltava i aplaudissin o cridessin a favor de les proclames dels seus dirigents per tal que la resta anessin pel mateix camí ( Això, en Pablo Iglesias, com a professor de Ciències Polítiques i la resta de llicenciats que figuren a la llista de PODEMOS, també ho coneixen i per això practiquen aquest sistema.). Doncs bé, un jove austríac, seguint aquest mètode va arribar a dirigir aquest partit i el 21 de Juliol de 1921, veient que ja el coneixien i que ja no calia fer veure que eren assemblearis, va decidir tenir el poder absolut de tot el partit i així ho va fer. Aquest jove austríac era l'Adolf Hitler. Evidentment no estic afirmant que els partits assemblearis siguin Nazis o feixistes però si volia donar una informació que la gent desconeix però que s'ha de tenir en compte: és fàcil manipular-ho tot en un sistema assembleari i ja s'ha demostrat masses cops i tots els que han tingut èxit ha resultat greus. A Podemos/guanyem, aquesta manipulació és més que evident quan veiem la quantitat de gent relacionada amb la carrera de ciències polítiques a les seves llistes ( Alguns deshauciats d'altres partits polítics).
Els polítics cobren massa i nosaltres cobrarem menys. El problema que té Espanya no és que els polítics cobrin massa. El problema és que cobren poc i les lleis afavoreixen la corrupció. Algú es creu que en Rajoy cobri 78.000 bruts a l'any treballant les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any, quan un gerent de qualsevol empresa ja cobra molt més treballant de dilluns a divendres 8 hores?. Però com això impacta, Podemos/Guanyem ho utilitza i afirma que ells cobraran només 3 cops el salari mínim interprofessional, que la resta ho donaran. Al Sr. Pablo Iglesias ja l'han atrapat en aquest punt. En primer lloc al Parlament europeu es va proposar que TOTS els euro parlamentaris, voluntàriament, declaressin els seus guanys.... És molt curiós que no ho fes el Sr. Pablo Iglesias si el que propugna és, precisament, la transparència.... També és molt curiós que un intel•ligent periodista li preguntés que a on donava la seva diferencia de sou i ell afirmés que el donava a un programa de comunicació... Que precisament és seu ( Així tots podem fer donatius si ens ho donem a nosaltres mateixos).
" La lacra es la casta, la clase dirigente que no permiten al pueblo trabajar y vivir dignamente y el pueblo debe acabar con ella " és la frase més utilitzada per en Pablo Iglesias, la frase més utilitzada per l'Adolf Hitler en el seu ascens va ser " La lacra son los judios que controlan el dinero en Alemania y no permiten a los Alemanes trabajar dignamente, y el pueblo aleman debe acabar con ellos "... Curiós que s'assemblin tant les frases i, a més, el context econòmic amb una taxa d'atur molt similar a l'actual a Espanya...
Us deixaré un discurs d'en Hitler sobre economia i veureu les similituds en el discurs de Podemos /guanyem : http://www.estudiodehitler.com/2011/01/discurso-de-hitler-sobre-economia.html
Torno insistir en que no estic dient que cap partit assembleari sigui nazi o tingui ideologies similars, només estic dient que els seus dirigents utilitzen la demagògia igual que ho van fer d'altres abans, amb mínimes diferències.
" Estamos de acuerdo con la consulta " : No, Sr. Iglesias, senyors de Podemos/Guanyem. Aquest discurs de que s'està d'acord amb la consulta per tal d'aglutinar els del Sí i els del No, no ens val. Això és demagògia pura ( Que s'apuntin també els d'IC-ICV, i Unió, a aquestes paraules ). El que cal és definició sobre el sí o el no. La independència o no de Catalunya no es pot tractar de forma demagògica per captar vots. Ho s'està a favor o s'està en contra, no valen posicions estèrils i a la frontera per mirar de "pispar " un vot. He de recordar que el Sr. Pablo Iglesias és àvid en denunciar moltes coses. Encara no he vist que denunciï la censura a España sobre el tema català, ni les mentides que s'hi diuen. Ah!, I molt menys parlar sobre l'informe de Credit Suisse que aconsella als catalans ser independents.
En resum: S'ha d'anar en compte amb fenòmens com aquests de Podemos /guanyem, quan al davant hi ha gent que té formació política i ha estudiat molt i molt què s'ha fet per ascendir meteòricament al poder.
Tinguem seny i pensem més en el nostre país perque això de Podemos/guanyem és una guerra d'Espanya i els nostres plantejaments han de ser altres.
Si ho pots compartir t'ho agrairé per a fer obrir els ulls a molta gent que no se n'adona.
Deixeu-nos votar!

No hay comentarios:

Publicar un comentario