martes, 19 de julio de 2016

"El congrés de PDC ha servit per fer entendre que molts hem tancat una etapa i n'obrim una de nova"

Em consta que hi ha persones importants dins del seu partit que no han vist bé el fet que vostè s'alcés visiblement per criticar els dos noms per a la nova formació política que havia proposat la direcció...Hem de contextualitzar el congrés com un acte fundacional on totes les persones que hi participaven estaven cridades a intervenir-hi. No crec que tingui més importància que aixequés el dit jo o que ho fes algú altre.

Home, no és el mateix que aixequi la mà un militant qualsevol que algú que ha estat portaveu del partit i que té dos càrrecs institucionals de primera magnitud.
Doncs jo reivindico que sigui el mateix.

Sí, però en aquell congrés van passar coses que no havien passat mai en un congrés de CDC. De fet, ni tan sols en els dels altres partits.

Però és que no estàvem en un congrés de CDC i aquesta és la gran diferència. D'aquí la importància d'aquests tres dies. Comencen amb un esperit crític i acaben amb un acte de responsabilitat. És interessant que des de l'inici hi hagi la responsabilitat d'aprovar unes bases, un reglament que ens pugui servir de cara al futur. El congrés ha servit per fer entendre a tothom que hi ha moltes persones que hem tancat una etapa i n'obrim una de nova.

Els socis de Demòcrates estan molt enfadats amb vostès pel nom. Es queixen que no se'ls va fer ni tan sols una trucada.
Si creiem en processos democràtics que van de baix a dalt, no podem preveure què voldran les bases, ni podem dirigir-ho. Era impossible avançar el que passaria perquè no ho sabia ningú. Puc entendre la queixa, però també és cert que hi ha un munt de partits registrats amb la paraula "demòcrata". Quan hi hagi escollits president, presidenta i la direcció del partit, es treballarà amb la marca per diferenciar-la de Demòcrates de Catalunya.

No hay comentarios:

Publicar un comentario