lunes, 29 de agosto de 2016

Separació real de poders.

Totalment d'acord amb Joan Carles de Blas :

La política, amb el temps, decep per la seva crueltat i manca de compliment de la seva finalitat primera apuntada pels clàssics grecs, procurar per la felicitat dels governats.
 
Descobreixes que és per a la gran majoria dels grups polítics un joc de "quatre amics" a voltes malavinguts, que sota unes sigles associades a un imaginari, lluiten per assolir el màxim temps possible, el "suposat" control d'unes estructures que no necessiten d'ells (perquè aquestes estructures administratives ja tenen les seves normes i mecanismes funcionals de regulació i jerarquia), per seguir prestant uns serveis que són de tothom, són res publica.
 
La democràcia tecnocràtica en què ens trobem potser hauria de revisar el seu sistema de representativitat, potser el tenim duplicat o triplicat o ves a saber si massa sobrerepresentat...
 
Les estructures administratives funcionen per se, això és així, potser caldria per millorar les dinàmiques executives dipositar en exclusiva en els cossos de funcionaris les tasques i responsabilitats dels poders executius dels diferents nivells d'administració, sense polítics ni personal directiu eventual amb tasques executives i deixar en mans dels polítics electes el no menys important poder legislatiu.
 
La política, per tant els polítics, s'ha de dedicar a legislar bé, a fer bones lleis que, recuperant als grecs, facin la vida més feliç als ciutadans, i deixar el poder executiu als cossos de funcionaris.

No hay comentarios:

Publicar un comentario