miércoles, 31 de agosto de 2016

No ens fem il.lusions pensant que amb un altre partit que no fos el PP ho tindriem més fàcil per a independitzar-nos.

Molt bones les intervencions dels Srs Tardà i Homs incluint l'oferiment al Sr Sanchez.
 
Si aquest es pensa que el PSOE acceptaria qualsevol cosa que ens acostés a la independència, s'equivoca. El PSOE (en realitat qualsevol partit espanyol) està tant en contra de què Espanya es quedi sense Catalunya com el PP.

No ens fem il.lusions pensant que amb un altre partit que no fos el PP ho tindriem més fàcil per a independitzar-nos. Potser fins i tot a l'inrevés, perquè partits tipus PSOE començarien a embaucar-nos amb promeses de canvis constitucionals, de millores de finançament, etc. (promeses que per descomptat o no s'arribarien a complir mai o ho deixarien tot igual), i part de la població catalana "picaria" i abandonaria l'independentisme pensant que amb aixó ja seria una altra cosa i que ja sortiriem guanyant sense haver d'anar fins a la independència.
 
El portaveu del Partit Demòcrata Català al Congrés dels Diputats, Francesc Homs, ha aprofitat el seu torn de paraula durant el debat d’investidura de Mariano Rajoy per carregar contra el pacte signat pel PP i Ciudadanos: “És purament rescentralitzador. No respecta les comunitats autònomes i conté un ‘paquet català’ que sembla una maçada per Catalunya”. Homs també ha dit que aquest acord ataca la pròpia llengua catalana, i que ho “camuflen amb l’anglès, ignorant que a Catalunya és on més se sap d’aquesta llengua”.

Segons Homs, aquest acord és “encara més inconcret que el que C’s va signar amb el PSOE”; un document que “es pot jutjar pel que no diuen”, com per exemple l’IVA cultural, la situació de Renfe i la igualtat entre homes i dones”. “No aprovem aquest document, i si s’acaba aprovant, el combatrem”, ha assegurat.
 
A parer del líder del PDC, Rajoy “es va superar” en el seu discurs d’ahir: “O vostè o el caos. El caos és vostè. Vostès són el problema, els causants de la situació de desgovern i de tensió política a Espanya. Aquesta setmana quedaran devorats per vostès mateixos, per la seva incapacitat de convèncer i per l’abús immoral del poder que han tingut”.

El portaveu del PDC al Congrés també ha carregat contra el ministre de l’Interior en funcions i les seves conspiracions amb l’exdirector de l’Oficina Antifrau de Catalunya per fabricar falsos escàndols contra polítics catalans independentistes, i ha afirmat que el PP “ha utilitzat l’extorsió i l’amenaça per aconseguir els seus objectius. Demà formalitzarem la primera querella contra aquest ministre”. “És conscient de la gravetat del que es va coneixent?”, ha preguntat Homs a Rajoy, assegurant que l’actitud de Fernández Díaz “no és gens democràtica”.
 
També ha opinat que resulta “impossible” que Rajoy i el PP puguin oferir un govern “estable, fort i durader”, ja que han “trencat tants ponts amb tanta gent que se situen amb la inhabilitat política per governar Espanya”. “Vostès han perdut i estan perdent cada dia; sembla que no es donin compte”, ha etzibat.

Finalment, Homs ha reivindicat la nació i la sobirania de Catalunya per decidir el seu futur polític, dient que Rajoy ha penjat a la porta de Catalunya un cartellet que hi diu “Tancat per incapacitat política”, i, igual que ha fet Joan Tardà durant el seu discurs, ha fet saber a Pedro Sánchez que estan disposats a donar suport a un govern socialista si aquest accepta el referèndum català.

Més tard, Rajoy ha respost Francesc Homs afirmant que “el pacte amb Ciudadanos no suposa una rescentralització de l’estat, i no és una maçada contra Catalunya. El nostre pacte proposa una educació bilingüe i trilingüe que garanteixi el domini de l’anglès” i ha opinat que un govern de Pedro Sánchez amb el suport de Podemos i els independentistes “portaria molts perills per Espanya”.

Sobre la reclamació d’Homs que Catalunya pugui decidir el seu futur polític a través d’un referèndum, Rajoy ha afirmat que li sembla “molt més greu i injust defensar “la liquidació de la nacionalitat espanyola” i no respectar “la voluntat de la majoria dels espanyols”.

Rajoy no ha volgut mullar-se sobre Fernández Díaz i les seves conspiracions, i ha defensat la Fiscalia de l’Estat per haver arxivat aquest cas, argumentant que sempre respecta les seves decisions ja que creu “en el poder judicial i en les decisions de la Justícia espanyola”.
 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario