domingo, 5 de agosto de 2012

LA REFUNDACIÓ D´UN NOU CAPITALISME.

El gran avanç de les noves tecnologies ha propiciat que els principals mercats de valors estiguin interconnectats influint ràpidament en tots ells sobre qualsevol variació que succeeixi en un dels seus integrants.
La gran revolució de la informàtica i de la comunicació i l´economia digital, genera una ràpida transmissió de dades, funcionant les diferents borses interconnectades entre si, de manera permanent.
Aquests factors han contribuït a un món globalitzat, que ha permès a una minoria d'aquests grans especuladors financers, i del mercat lucrar-se i beneficiar-se amb altíssims guanys, a causa de la manca de controls i mecanismes reguladors de les diferents economies dels Estats.
Aquestes deficiències en la manca de control dels mercats financers, per part dels Estats, ha fet que un Lobby d´especuladors, hagi obtingut grans beneficis sobre la cotització de valors o de diners sense generar riquesa al conjunt de l'economia, ( per l' economia productiva ) i tanmateix generant una gran bola especulativa, que ha fet trontollar als Estats, que ho han permès (un bon exemple de país, que il · lustra això és Islàndia).
Això ha tingut uns efectes demolidors i molt perversos, que han portat el sistema financer al col · lapse i a la greu crisi de les seves respectives economies, produint un enorme endeutament, en alguns països (i de les seves diferents administracions públiques), a les famílies i com a conseqüència a un ràpid i brutal empobriment de gran part de la població.
Els Estats han de defensar-se, plantant cara a aquests grans especuladors, per delimitar aquestes operacions especulatives, establint mecanismes, que penalitzin aquest tipus de pràctiques a la borsa, i en l´economia, que tinguin com a objectiu poder estimular l' economia productiva, per dotar-la d'una autèntica solidesa, que reverteixi en els seus ciutadans.

No hay comentarios:

Publicar un comentario