sábado, 14 de febrero de 2015

Primer municipals i despres 27S, procés de construcció d'un nou país.

Aquest dissabte faltaran 99 dies exactes per a les eleccions locals del 24 de maig, en què s’hauran d’escollir els representants polítics als 947 ajuntaments i 65 entitats municipals descentralitzades (EMD) de Catalunya. Aquests són els primers comicis d’un any, aquest 2015, que tindrà dues convocatòries més: la ja anunciada pel president Artur Mas pel 27 de setembre d’eleccions al Parlament de Catalunya, i les eleccions al Congrés i al Senat, que previsiblement seran durant l’últim trimestre. Aquest serà, per tant, un any electoral, en què es renovaran el Parlament i els governs, i la ciutadania haurà de prendre decisions importants que afectaran el rumb dels municipis i del país no només durant els propers anys, sinó que aquesta vegada l’impacte d’aquestes convocatòries, especialment la del Parlament de Catalunya, serà molt més gran i marcarà el futur del nostre país. 

Efectivament, les eleccions del 27-S, anunciades el mes passat pel president, són el plebiscit que hauríem volgut i que vam haver de convertir en una consulta realitzada amb força èxit, malgrat la rotunda oposició de l’Estat. Culminarà d’aquesta manera la primera fase d’un procés i, si la majoria de les catalanes i dels catalans així ho volen, començarem una nova fase il·lusionant i engrescadora de construcció d’un nou país.

Abans però d’aquests transcendentals comicis, la ciutadania està cridada a exercir el seu dret a vot en les eleccions municipals del maig vinent. Com és obvi, en aquestes eleccions els electors jutjaran l’obra feta pels alcaldes, alcaldesses i els seus governs locals durant els últims quatre anys. Amb tot, no podem perdre de vista el paper que han tingut, que tenen, i que continuaran tenint, els ajuntaments catalans en la construcció nacional de Catalunya. La ciutadania, la societat civil organitzada i les institucions públiques són els puntals que donen força al procés polític que està vivint el nostre país. Tots aquells que estem al capdavant dels ajuntaments tenim el repte de continuar sumant majories per assolir l’objectiu d’una Catalunya en llibertat. És per això que el resultat de les properes municipals és clau per afrontar també amb bona forma i millors condicions el repte del 27 de setembre.

Des de CiU, alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores, hem estat sempre treballant per uns millors pobles i ciutats, perquè creiem en tot el país, des del poble més petit fins a la capital de Catalunya, Barcelona, i perquè  apostem per un país d’oportunitats basat en l’equilibri territorial. I aquest proper mandat municipal tenim la il·lusió i la  voluntat de continuar treballant des dels municipis per un país millor. Perquè és evident que el  nostre futur com a país comença als municipis, a tots els pobles i ciutats de Catalunya, i perquè és des de la proximitat als ciutadans com es pot construir aquest  nou país.

No hay comentarios:

Publicar un comentario